Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google neemt Tenor over om gifjes beter vindbaar te maken

Geschreven door
Geplaatst op28 maart 2018, 9:27 CategorieApplicaties

De afgelopen paar weken zijn er flink wat updates doorgevoerd in Google Images. Vandaag mogen we een overname aan het lijstje toevoegen, die op termijn ook voor verbeteringen zal zorgen. Google heeft Tenor overgenomen, waarmee het de mogelijkheden rond gifjes wil verbeteren.

Google Images en Tenor

Tenor heeft diverse toetsenbordapps gebouwd voor uiteenlopende platformen. Maar belangrijk is dat het ook een gif-platform heeft ontwikkeld, dat op dat gebied als drijvende kracht voor onder meer Gboard en Facebook dient. In zijn aankondiging laat Google dan ook weten dat het de capaciteiten van de zoekmachine als het aankomt op afbeeldingen wil verbeteren. Die moet beter aansluiten op wat mensen tegenwoordig zoeken en dat zijn vooral gifjes.

“Toen we Google Images lanceerden, lag de focus op het eenvoudig vindbaar maken van foto’s en afbeeldingen op het internet. Maar naarmate het internet evolueerde en mobiele apparaten de manier waarop mensen zoeken veranderden, veranderde ook de manier waarop mensen Google Images gebruiken. Nu gebruiken mensen de dienst vooral om informatie te vinden over een onderwerp, en om zichzelf beter uit te kunnen drukken en beter te kunnen communiceren. Er wordt dagelijks naar miljoenen gifjes gezocht.”

Tenor heeft een flinke contentbibliotheek en Google schrijft dat het die zal gebruiken om de zoekmachine beter te maken. Overigens blijft Tenor bestaan als een losstaand merk en wordt het dus niet compleet opgenomen in de Google-familie. Daardoor blijft het voor Tenor ook mogelijk om de samenwerkingen met Samsung en WhatsApp voort te zetten.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.