Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Play introduceert nieuwe functies voor luisterboeken

Geschreven door
Geplaatst op30 maart 2018, 10:00 CategorieApplicaties

Google Play rolt enkele verbeteringen uit voor het onlangs gelanceerde onderdeel luisterboeken, zodat de dienst beter kan concurreren met Audible of iBooks. Zo kunnen gebruikers nu opslaan waar ze gebleven waren, bijvoorbeeld.

Update voor luisterboeken op Google Play

Onlangs voegde Google officieel luisterboeken toe aan het uitgebreide assortiment van de Google Play-winkel. Gebruikers kunnen daardoor luisteren naar boeken op Android, iOS, het web en slimme speakers, als alternatief voor diensten als Audible of iBooks. Nu rolt de winkel extra functies uit. In totaal gaat het om vier nieuwe functies. Wanneer je nu een luisterboek pauzeert, dan zal Google terugspoelen tot het begin van dat woord of een zin, zodat je precies weet waar je was gebleven — en niet midden in een woord binnenvalt.

Ook kun je nu de snelheid van het voorlezen aanpassen, tot in totaal drie keer de normale snelheid – plus wat stappen tussenin. Ook kun je de snelheid halveren, voor wanneer de normale modus te snel voorleest. Verder kunnen gebruikers boekenleggers gebruiken om interessante punten of momenten mee aan te duiden, zodat ze later gemakkelijker terug te vinden zijn. Deze functies zijn overigens al tijden beschikbaar voor de Audible-app. Als laatste kunnen mensen de Google Assistant gebruiken om boeken op bepaalde momenten voor te lezen.

Daarnaast heeft Google aangekondigd dat e-books en luisterboeken voortaan kunnen worden gedeeld door alle familieleden in Nederland en België.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.