Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Play ziet er voortaan iets anders uit op Android-tablets

Geschreven door
Geplaatst op16 maart 2018, 9:16 CategorieAndroid

Google heeft Google Play een update gegeven op Android-tablets en Chromebooks met toegang tot de downloadwinkel. De app-pagina’s zien er nu wat kleurrijker uit en ruilen die grijze tonen in voor een achtergrond op basis van de afbeelding bovenaan de pagina.

Google Play ziet er anders uit op Android-tablets

Het gebeurt niet vaak dat Google de tabletervaring van een Android-onderdeel aanpast of verbetert. Maar vandaag is dat toch echt het geval. Nu Google Play op steeds meer Chromebooks te gebruiken is, heeft de downloadwinkel eigenlijk ook een nieuwe lik verf nodig. Ook de interface liet nogal wat te wensen over. Nu is het niet zo dat alle problemen met het design en die interface zijn opgelost, maar we kunnen wel stellen dat er een begin is gemaakt. De Play Store oogt in elk geval ietwat frisser dan voorheen het geval was.

Voorheen was het zo dat de banner aan de bovenkant werd uitgerekt, zodat die net zo breed was al de breedte van het scherm. De achtergrond was verder saai ingevuld met grijs. Daar is nu gelukkig geen sprake meer van. Niet alleen is de app-pagina opgefrist, ook is het zo dat die grijze kleur is ingeruild voor een wazige versie van de banner. En dat ziet er veel kleurrijker uit. Desondanks wachten we nog steeds totdat Google helemaal teruggaat naar de layout met meerdere kolommen, zoals, ooit, in 2014 al het geval was.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.