Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google voegt videoreclames toe aan Google Play Store

Geschreven door
Geplaatst op20 maart 2018, 8:42 CategorieAndroid

Google heeft laten weten dat de pagina’s binnen de Google Play Store worden voorzien van videoreclames. Dit is de eerste keer dat de zoekmachinegigant zoiets doet; meestal zorgt een verandering aan de winkel ervoor dat bepaalde apps beter naar voren in zoekresultaten.

Google Play Store krijgt videoreclames

De Google Play Store is de downloadwinkel voor Android-applicaties, eentje die constant wordt doorontwikkeld. Er worden nieuwe secties toegevoegd, de indeling wordt wel eens aangepast en het algoritme van de zoekmachine doet ook steeds beter z’n werk. De winkel staat in dienst van de apps die je er kunt downloaden en dus moet Google ervoor zorgen dat die apps vindbaar zijn. Dat kun je doen door apps te promoten (ze komen eerder naar boven in zoekresultaten) of door gewoon advertenties te weergeven, zoals nu het geval is.

Voor het eerst heeft Google namelijk videoreclames toegevoegd aan de pagina’s van de Google Play Store. Deze verandering zal in de komende maanden worden doorgevoerd, dus het kan nog heel even duren voordat je ze op je Android-smartphone of -tablet te zien krijgt. De video’s zullen niet automatisch worden afgespeeld en zullen worden uitgekozen door machine learning toe te passen op de gebruiker. Ook al is het irritant om straks ook hier reclames te zien, het zullen dan wel advertenties zijn waar je mogelijk wat aan hebt.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.