Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google werkt aan ARCore-ondersteuning voor Chromebooks’

Geschreven door
Geplaatst op30 maart 2018, 10:16 CategorieChrome OS

Zoals het er nu naar uitziet zal Google ook ARCore naar Chromebooks gaan brengen, zo blijkt uit een verwijzing op het Google-forum. Helaas is er momenteel weinig bekend over bijvoorbeeld de hardware-eisen en welke Chromebooks het platform gaan ondersteunen.

ARCore komt naar Chromebooks – gerucht

Het is geen geheim dat Google de laatste maanden heel veel gesleuteld heeft aan het Chrome OS. Zo zijn er een aantal functies van Android overgeheveld en zagen we deze week officieel de eerste Chromebook-tablet. Nu blijkt mogelijk dat Google nog meer plan is over te brengen. Zoals het er nu naar uitziet zal dat ARCore zijn. Dat is het augmentedrealityplatform van het bedrijf waar appmakers allerlei toffe dingen mee kunnen doen (zie hier een gaaf voorbeeld van ARKit van Apple, maar het idee is in principe hetzelfde).

Dat Google van plan is ARCore over te brengen, blijkt uit een verwijzing op het Google-forum, ontdekt door XDA Developers. Helaas is er op moment van schrijven weinig te melden, behalve dan dat het platform mogelijk ook Chrome OS gaat ondersteunen. Zo weten we bijvoorbeeld nog niet aan welke hardware-eisen Chromebooks moeten voldoen en weten we ook nog niet wanneer het platform gelanceerd gaat worden. Google heeft hier officieel nog niets over bekendgemaakt, dus is het nu wachten op meer nieuws van de internetgigant.

  • Delen:
Acer Chromebook Spin 11 (R751T)
Chrome OS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.