Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google zet deur open naar meer Pokémon Go-achtige ar-spellen

Geschreven door
Geplaatst op15 maart 2018, 9:46 CategorieGaming

Google heeft laten weten dat het de deuren heeft opgezet naar het Google Maps-platform, waar Pokémon Go onder meer gebruik van maakt. Daardoor krijgen nu veel meer ontwikkelaars toegang tot de data van de kaarten die daar staan opgeslagen.

Meer ar-spellen dankzij kaartendata Google Maps

Pokémon Go kwam ongeveer twee jaar geleden uit en heeft een genre aan games populair gemaakt: augmented reality-gameplay op basis van locatie. Gebouwen en andere kenmerken die je in het echte leven ziet, zie je ook in-game — maar dan in de vorm van een speciaal gebouw dat relevant is voor die game in kwestie. Onlangs werden er een aantal andere spelen aangekondigd die het succes van Pokémon Go willen evenaren, namelijk Jurassic Park Alive en die van Ghostbusters. En dat hebben we allemaal aan Google te danken.

Het bedrijf heeft namelijk aangekondigd dat het zijn platform van Google Maps heeft opengesteld voor andere ontwikkelaars, waardoor die dus toegang krijgen tot dezelfde data als Pokémon Go. Daarnaast krijgen die ontwikkelaars toegang tot een nieuwe software development kit en is er een nieuwe api beschikbaar. Daardoor is het voor ontwikkelaars dus veel gemakkelijker geworden om Pokémon Go-achtige ervaringen op te zetten. Het kan dus zomaar zijn dat we nog veel meer ar-spellen op basis van locatie gaan tegenkomen.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.