Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HTC Desire 12 en de HTC Desire 12+ officieel aangekondigd

Geschreven door
Geplaatst op20 maart 2018, 10:46 CategorieAndroid

HTC heeft twee nieuwe budgettoestellen aangekondigd: de 5,5-inch HTC Desire 12 en de 6-inch HTC Desire 12+. Beide telefoons zijn uitgerust met allerlei moderne gemakken, zoals een groot uitgerekt scherm (2:1) en de HTC Sense Companion.

HTC Desire 12 en de HTC Desire 12+ aangekondigd

HTC heeft twee nieuwe smartphones voor het budgetsegment aangekondigd. De eerste is de HTC Desire 12. Dit is een smartphone met een scherm van 5,5-inch. Het toestel draait op Android 8.0, met daaroverheen HTC Sense. Onder de motorkap zit een 64-bit quadcore-processor, de Mediatek MT6739, evenals 3 GB aan werkgeheugen en 32 GB aan opslagruimte. Dat opslaggeheugen is uit te breiden met een micro-sd-kaart tot 2 TB. De dertien megapixel-camera beschikt onder meer over een autofocus, ledflits, hdr-modus en diafragma van f/2.2.

De frontcamera beschikt over vijf megapixel en iets minder fratsen, maar nog wel een selfietimer, evenals gezichtsherkenning en een diafragma van f/2.4. Er zijn verschillende sensoren aanwezig: omgevingslicht-, nabijheids,- bewegings- en magnetische sensors. Ook is er gps, micro-usb, een hoofdtelefoonaansluiting, bluetooth 4.2 en wifi. De accu beschikt over een capaciteit van 2.730 mAh en heeft een energiebesparingsmodus, waardoor je de dag kunt doorkomen. De schermresolutie bedraagt tot slot 720 bij 1.440 pixels.

De HTC Desire 12+ lijkt in veel opzichten op de reguliere variant. Zo heeft dit toestel een scherm van 6-inch, en dezelfde resolutie. Onder de motorkap zit een Qualcomm Snapdragon 430-processor (octacore, 64-bit). Op de achterkant zit een dubbele camera, met sensoren van dertien en twee megapixel. De frontcamera beschikt over acht megapixel. Verder beschikt de Desire 12+ nog over een kompas en vingerafdrukscanner en een iets grotere accu. In plaats van 2.730 mAh is er hier 2.965 mAh aanwezig.

Prijs en beschikbaarheid

De HTC Desire 12 en de HTC Desire 12+ zullen verschijnen in de kleuren Cool Black en Warm Silver vanaf eind april met een adviesprijs van respectievelijk 199 euro en 249 euro.

  • Delen:
HTC Desire 12 Plus
Android Oreo (8.x)
HTC Desire 12
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.