Huawei kondigt officieel Huawei P20 en P20 Pro met drie camera’s aan

27 maart 2018 3 Minuten 0 Reacties
huawei-p20-pro-2

Huawei heeft officieel de Huawei P20 en P20 Pro onthuld. De P20 Pro wordt een smartphone met niet twee, maar drie camera's op de achterkant, terwijl het reguliere model het moet doen met slechts twee camera's -- net zoals de eerder gelanceerde Lite-variant.

Dit is de Huawei P20

Daar zijn ze dan: de Huawei P20 en P20 Pro. We horen al maandenlang geruchten over deze high-end smartphones, nu is het tijd om te checken wat daar van klopt. Als eerst kijken we naar de P20. Deze smartphone krijgt een scherm van 5,8-inch en een schermresolutie van 2.240 bij 1.080 pixels. Dat levert een pixeldichtheid van 428 pixels per inch op. Onder de motorkap treffen we een Kirin 970-processor (vier kernen geklokt 2,36 GHz plus vier kernen geklokt op 1,8 Ghz) aan, dezelfde als in de Huawei Mate 10 Pro van vorig jaar.

Het toestel beschikt over 4 GB aan werkgeheugen en 128 GB aan interne opslagruimte. Daarnaast zul je meteen toegang krijgen tot Android 8.1, met daaroverheen EMUI 8.1 (de Android-softwareschil van Huawei). Opvallend is dat Huawei dit keer gekozen heeft voor een vingerafdrukscanner aan de voorkant, in plaats van de achterkant. De grote accu beschikt over een vermogen van 3.400 mAh, waar je ongetwijfeld de dag mee kunt doorkomen. Er is ondersteuning voor wifi, bluetooth 4.2, nfc, usb-c en twee simkaarten.

Op de voorkant treffen we een selfiecamera aan met een sensor van maar liefst 24 megapixel. Op de achterkant zit een dubbel camerasysteem, waar je goede foto’s mee moet kunnen maken in donkere en lichte omgevingen. Het is een Leica-camera van de derde generatie, met twee verschillende sensoren. Het gaat om een twintig megapixel-sensor en een twaalf megapixel-sensor. Er is overigens geen hoofdtelefoonaansluiting aanwezig, dus zul je ook voor dit toestel een usb-c-naar-audio-verloopstukje moeten gebruiken.

Dit is de Huawei P20 Pro met drie camera’s

Met de Huawei P20 Pro pakt Huawei een beetje extra uit. Zo is het scherm groter, maar is de resolutie hetzelfde gebleven. Dat betekent dat je op het Pro-model een lagere pixeldichtheid hebt, maar nog steeds ruim boven de vierhonderd pixels per inch uitkomt. Naast de Kirin 970-processor zit nog een toegewijde chip bedoeld voor kunstmatige intelligentie. Voor de rest komt de processor overeen. Daarnaast zal de Pro met 6 GB aan werkgeheugen worden geleverd, maar beschikken over evenveel opslagruimte, en is er een accu van 4.000 mAh.

Op andere vlakken komen de smartphones overeen, inclusief de inkeping aan de bovenkant. Een ander aspect waar de toestellen nog in verschillen, is het camerasysteem. Op de achterkant zitten namelijk niet twee, maar drie camera’s. Er zijn dus drie sensoren: eentje van veertig, eentje van twintig (zwart-wit) en eentje van acht (telefoto) megapixel. Deze camera moet onder allerlei lichtomstandigheden mooie foto’s kunnen maken en beschikt over hybride zoomfuncties. Ook heeft de P20 Pro een IP67-certificaat gekregen.

Prijs en beschikbaarheid

De Huawei P20 Pro is beschikbaar in twee kleuren: Black en Midnight Blue. Het toestel is vanaf 9 april beschikbaar bij alle bekende verkooppunten in Nederland voor een adviesprijs van 899 euro. Vanaf vandaag is het toestel beschikbaar als pre-order en wordt deze geleverd met een exclusieve Huawei EnVizion 360-camera ter waarde van 199 euro. De P20 is leverbaar in twee kleuren: Black en Midnight Blue. Het toestel zal vanaf 28 maart beschikbaar zijn bij alle bekende verkooppunten in Nederland voor een adviesprijs van 649 euro.

Reacties (0)