Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei P20 Lite ligt komende maandag al in de winkels

Geschreven door
Geplaatst op16 maart 2018, 21:03 CategorieAndroid

De verwachting was dat de Huawei P20-serie officieel aangekondigd zou worden aan het einde van de maand tijdens een evenement in Parijs. Dat bleek uit een teaservideo van Huawei zelf, met de datum 27 maart 2018. Het was dan ook een grote verrassing toen we zojuist het persbericht lazen dat we in de mailbox kregen. Vanaf komende maandag 19 maart 2018 ligt de Huawei P20 Lite in Nederland al in de winkels.

De Huawei P20-serie bestaat uit drie verschillende smartphones, namelijk de P20, de P20 Plus en de P20 Lite. Vanaf maandag kunnen we dus al aan de slag met het Lite-model van de P20. Volgens Huawei is deze smartphone de opvolger van de Huawei P10 Lite. De smartphone beschikt over een 5,84-inch Fullview Display in Full HD+ met een resolutie van 2.280 bij 1.080 pixels. Een groot deel van de voorkant bestaat uit het display en tevens beschikt de Huawei P20 Lite over de inmiddels bekende ‘notch’ (uitsparing) in het scherm. De behuizing bevat een combinatie van glas en metaal.

Huawei P20 Lite heeft Face Unlock en dubbele camera

De smartphone heeft een Kirin 659-processor, 4 GB werkgeheugen en 64 GB (uitbreidbaar) opslaggeheugen. Aan de achterzijde heeft de P20 Lite een dubbele camera van zestien en twee megapixel. De voorkant heeft een zestien megapixel camera met lightfusion-technologie. Deze technologie maakt het mogelijk om meer licht op te vangen bij het maken van selfies. Ontgrendelen kan via de vingerafdruksensor of via Face Unlock. De Huawei P20 Lite draait op Android 8.0 Oreo en heeft een accu met een capaciteit van 3000 mAh.

Vanaf komende maandag, 19 maart 2018, ligt de Huawei P20 in de winkels voor een prijs van 369 euro in de kleuren Midnight Black en Klein Blue. Waarschijnlijk moeten we nog wachten tot het Huawei-evenement op 27 maart voor de officiële presentatie van de P20 en de P20 Plus.

  • Delen:
Huawei P20 Lite
Huawei P20 Lite
Android Oreo (8.x)

Reacties

  1. J. Nederlands
    17 maart, 2018 om 0:09

    verassing heeft een heel andere betekenis.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.