Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei patenteert smartphone met een opvouwbaar scherm

Geschreven door
Geplaatst op30 maart 2018, 9:32 CategorieHardware

De Chinese fabrikant Huawei heeft een smartphone gepatenteerd die in het bezit is van een opvouwbaar scherm. Uit de tekeningen is op te maken dat je de smartphone kunt opvouwen als een boek. Het patent werd op 19 september 2017 ingediend door het bedrijf.

Huawei werkt mogelijk aan opvouwbare smartphone

Huawei gaat vaak aan de slag met trends. Zo hebben de nieuwste toestellen van het bedrijf allemaal een inkeping aan de bovenkant van het scherm en zien we zelfs dat Huawei een smartphone gaat uitbrengen die beschikt over een vingerafdrukscanner in het scherm — net zoals het apparaat van Vivo. De volgende grote trend wordt waarschijnlijk de opvouwbare smartphone: smartphones die je kunt samenvouwen tot een compacter formaat of juist kunt uitklappen tot een groter formaat, en daardoor in een tablet veranderen.

Huawei heeft op 19 september vorig jaar een patent ingediend voor een eigen opvouwbare smartphone. Als we naar de plaatjes kijken, dan doet dit model ons denken aan de Surface Book, met zijn bijzondere scharnier. Ook dit toestel moet je dicht kunnen klappen alsof het een boek is. Daardoor ontstaat er wel wat ruimte aan de kant van het scharnier, maar zoals het er nu naar uitziet passen beide helften goed op elkaar. Bovendien maakt het bedrijf gebruik van één paneel, en niet twee schermen — zoals ZTE bijvoorbeeld doet met de Axon M.

  • Delen:
Huawei P20 Pro
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.