Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Incognitomodus vanaf Chrome 65 maakt screenshots maken onmogelijk

Geschreven door
Geplaatst op26 maart 2018, 10:09 CategorieApplicaties

Wanneer je nu de incognitomodus gebruikt binnen de Chrome-browser dan kun je nog steeds in de recente apps-weergave zien welke site je bezoekt. Ook kun je nu nog screenshots maken. Maar vanaf Chrome 65 zijn dat soort dingen niet meer mogelijk.

Chrome 65 blokkeert functies binnen incognitomodus

Chrome 65 werd eerder al uitgerold naar Chrome-browsergebruikers. Deze versie introduceert onder meer een versimpelde leesmodus. Maar nu blijkt dat er nog veel simpeler wordt gemaakt. Vanaf deze versie, en alle versies die hierna worden uitgebracht, is het niet meer mogelijk screenshots te maken van websites die je bezoekt binnen de incognitomodus. Wanneer je dat toch probeert, al zit je in het startscherm, dan krijg je een notificatie te zien met de melding dat dit niet mogelijk is. Waarschijnlijk uit zelfbescherming voor de gebruiker.

Daarnaast is het ook niet mogelijk gebruik te maken van de ingebouwde deelfuncties van de Google Assistant. Dat resulteert in een ‘Er ging iets mis, probeer het later nog eens’-bericht. Verder zorgt Chrome 65 ervoor dat de inhoud van de website die je bezoekt niet wordt weergeven in het scherm van recente apps (vierkantje op de navigatiebalk onderin). Je ziet nu een blanke kaart, met het Chrome-logo bovenaan. Mocht je nu nog Chrome 64 of lager draaien, dan heb je nog altijd toegang tot deze functies binnen de browser.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.