Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Instagram zal nieuwe foto’s hoger op de tijdlijn zetten

Geschreven door
Geplaatst op22 maart 2018, 22:02 CategorieApplicaties

Voor veel gebruikers van Instagram blijft het frustrerend dat je niet altijd de nieuwste foto’s bovenaan op de tijdlijn ziet verschijnen. Het social media-platform zorgt ervoor dat foto’s van gebruikers waar je actief iets mee doet, zoals een foto liken of een reactie plaatsen, hoger op de tijdlijn komen te staan. Dit berekent het platform aan de hand van een algoritme dat voor de gebruiker kiest wat belangrijk voor je is.

Nog geen twee weken geleden bleek dat het platform bij enkele gebruikers een test uitvoerde om te kijken of de chronologische tijdlijn, waar veel gebruikers om vragen, weer terug kan komen. Blijkbaar is de test nu klaar, want Instagram gaat het algoritme voorzien van een update, zoals blijkt uit een blogpost van het bedrijf.

Mix van beide werelden

Helaas betekent dit niet dat we nu een geheel chronologische tijdlijn krijgen, of de mogelijkheid krijgen om zelf de keuze te maken tussen een chronologische en de huidige tijdlijn. Volgens het bedrijf zal het nieuwe algoritme nieuwere foto’s hoger op de tijdlijn laten verschijnen, zonder dat je de belangrijke berichten van vrienden zult missen. We krijgen dus een beetje een mix van beide werelden. Waarom Instagram de gebruiker niet gewoon zelf laat kiezen is overigens een raadsel, maar misschien is dat te makkelijk gedacht.

Naast de aanpassing aan de tijdlijn test het bedrijf nu een nieuwe knop bij enkele gebruikers waarmee men zelf kan aangeven wanneer de tijdlijn ververst wordt. Op dit moment is dat een automatisch proces. Zodra je de app opent wordt de tijdlijn ververst. Straks heeft de gebruiker hierbij in ieder geval wel zelf de keuze.

  • Delen:
Samsung Galaxy S9
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.