Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Instant Apps-functie binnen Android straks ook beschikbaar voor games

Geschreven door
Geplaatst op20 maart 2018, 0:36 CategorieAndroid

Zelf maakt Google natuurlijk geen games. Maar met besturingssysteem Android heeft het wel een gigantische gemeenschap van ontwikkelaars onder zich. Zodoende is het volgende nieuws dat Google tijdens de Game Developers Conference onthulde wel erg interessant. De Instant App-technologie komt nu ook naar games.

Games proberen in Android

Vorig jaar voegde Google de Instant Apps functie toe aan Android. Daarmee werd het mogelijk om een applicatie eerst uit te proberen, alvorens je hem moet downloaden en installeren. Het hielp mensen bovenal om beter keuzes te maken over apps. De functie was helaas nog niet beschikbaar voor games, maar daar komt nu verandering in.

Voortaan is het voor – in elk geval een klein aantal – games ook mogelijk om die eerst uit te proberen, zonder de game eerst te installeren. Titels beslaan onder meer Clash Royale, Words With Friends 2, Bubble Witch 3 Saga, Final Fantasy XV: A New Empire, Might Battles en Solitaire. Het duurt een paar seconden, maar zodra de Play Store een game heeft kunnen laden, kan je meteen spelen.

Jonathan Karmel, productontwikkelaar van Google Play, stelt tegenover Engadget dat het een functie was waar veel behoefte aan was. “Gebruikers die oorspronkelijk een game gewoon links lieten liggen, in plaats van deze te installeren, proberen hem nu eerst uit en installeren de game vaak,” vertelde hij.

De Instant Games-functie verkeert overigens nog in een gesloten bèta. Dat betekent dat alleen ontwikkelaars er gebruik van kunnen maken. Google heeft daarbij acht partners, maar zal gaandeweg meer ontwikkelaars laten aansluiten bij het project. De verwachting is dat binnen een paar maanden de functie naar alle Android-gebruikers komt.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.