Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS-versie Google Assistant ondersteunt nu de iPad

Geschreven door
Geplaatst op13 maart 2018, 16:13 CategorieApplicaties

Google heeft een update uitgebracht voor de iOS-versie van de Google Assistant. De applicatie biedt nu ondersteuning aan voor het grotere scherm van de iPad. Dat betekent dat de app is geoptimaliseerd voor de tablet van het bedrijf uit Cupertino.

Google Assistant op de iPad

Mocht je Siri niet prettig vinden of om een andere reden een alternatief voor de stemassistent willen uitproberen, dan is de Google Assistant wellicht een optie. Hoewel de app officieel nog niet is uitgebracht in Nederland, is het wel eentje om in de gaten te houden. Dit jaar moet Assistant namelijk Nederlands gaan praten, waardoor die dus ook officieel in Nederland zal worden uitgebracht. Daarom is het nu al goed om te weten dat Assistant is geoptimaliseerd voor het grotere scherm van de iPad. Dat heeft Google dinsdag bekendgemaakt.

Tot op heden kon je al de iPhone-versie op je iPad gebruiken, maar dan werd de interface uitgerekt. En dat oogt niet zo mooi. Veel van de functies binnen Google Assistant vindt je ook bij Siri. Maar wanneer je iets meer producten van Google gebruikt als Apple-gebruiker, dan kan de Assistant wellicht goed van pas komen straks. Maar waarschijnlijk kun je dan net zo goed overwegen over te stappen op Android, omdat Assistant, net als andere third party apps, beperkt wordt in z’n kunnen. Siri geniet natuurlijk de voorkeur bij Apple en iOS.

  • Google Assistant (Amerikaanse App Store)
  • Delen:
Apple iPad Pro 12.9 (2017)
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.