Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘iPhone X verkoopt niet goed door prijs en ontbreken vernieuwende functies’

Geschreven door
Geplaatst op6 maart 2018, 11:37 CategorieiPhone

De iPhone X verkoopt minder goed dan Apple en vele kenners hadden verwacht. Waarom precies is niet echt onderzocht, al wordt de prijs vaak genoemd als een mogelijke factor. Michael Olson, een onderzoeker in dienst van Piper Jaffray, deed onderzoek onder 1.500 eigenaren van een iPhone om te kijken waarom ze de X niet kochten.

De iPhone X is niet vernieuwend

“Je hebt op dit moment een iPhone, maar niet geüpgrade naar (wat volgens Apple) de beste Apple-telefoon tot nu toe, de iPhone X, is. Waarom?” Luidde de enige vraag die gesteld werd. De meeste antwoorden duidden op de prijs en het ontbreken van echt vernieuwende functies.

44 procent van de respondenten stelde dat ze nog moesten upgraden omdat “mijn iPhone prima werkt”. De nieuwe toptelefoon van Apple zou vooral niet genoeg “must have” functies hebben en te duur zijn voor wat het apparaat wel levert. Daarnaast is er 31 procent van de mensen die laat weten het toestel simpelweg te duur te vinden. Dan is er nog 8 procent van de respondenten die liet weten niet gereageerd te hebben omdat ze liever een groter scherm zouden hebben.

Lagere omzet

In het laatste kwartaal van vorig jaar bleek dat Apple een lagere omzet uit de verkoop van iPhones haalde. Het bedrijf zag zijn omzet met 1,2 procent dalen naar 88,3 miljard dollar. Dat is bepaald geen slecht bedrag en ook de verkopen zijn prima, maar niet zo hoog als Apple had gehoopt. Het resultaat is dat Apple de productie van de iPhone X omlaag schroefde en dat verschillende fabrikanten lagere omzetcijfers moesten noteren dan verwacht was.

Dit jaar zou Apple om die reden dan ook met heel nieuwe toestellen komen. Het bedrijf schijnt een 5,8-inch, een 6,1-inch en een 6,5-inch telefoon uit te brengen. Allemaal krijgen ze naar verluidt eenzelfde design als de X.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.