Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Motorola: minder ontslagen in Amerikaanse fabriek, Moto Z blijft bestaan

Geschreven door
Geplaatst op9 maart 2018, 21:27 CategorieAndroid

Motorola heeft gereageerd op de aanhoudende geruchten dat de helft van het personeel van een telefoonfabriek in Chicago op het punt staat om ontslagen te worden, en dat de Moto Z-lijn ophoudt te bestaan. Er vallen wel ontslagen, maar minder, en de Moto Z blijft bestaan, aldus Motorola.

Motorola meldt aan 9to5Google.com: “Eind 2017 heeft Lenovo een wereldwijde reorganisatie aangekondigd die de komende kwartalen zijn beslag zal krijgen. Die treft minder dan twee procent van het wereldwijde personeelsbestand. De reducties van het personeel deze week zijn een stap in dat proces. We reduceren ons personeelsbestand in Chicago, maar het is niet de helft en de Moto Z-lijn blijft bestaan.”

Veel personeel weg

Ongeveer gelijktijdig kreeg 9to5Google van een bron bij het bedrijf te horen dat toch eenderde tot de helft van het personeel de zak heeft gekregen.

De nieuwssite vermoedt dat Lenovo het moeilijker heeft om Motorola-telefoons te slijten dan het Chinese bedrijf had gedacht. En dat het er in toenemende mate op lijkt dat er straks nog maar twee merken overblijven op de markt: Apple en Samsung, met een belangrijke bijrol voor Google.

Pionier met zak vol patenten

Motorola is een pionier op de mobiele telefoniemarkt. Het bedrijf lanceerde als eerste een redelijk draagbare mobiele telefoon. In 2011 werd de mobiele telefonietak van Motorola opgekocht door Google, die hiermee de omvangrijke portefeuille met patenten van het bedrijf in handen kreeg om zich te verweren in de aanhoudende patentoorlog tussen Apple, Nokia, Google en Samsung. Google bracht onder de vlag van Motorola enkele telefoons uit. Na drie jaar verkocht Google Motorola aan Lenovo. De meeste patenten behield Google.

Sindsdien probeert het Chinese bedrijf met het van oorsprong Amerikaanse merk aan de weg te timmeren, maar het bedrijf is tot dusver niet in staat geweest om meer te worden dan een kleine speler op de markt. De ontslagronde geeft aan dat Lenovo momenteel bezuinigingen noodzakelijk acht om het dochterbedrijf het hoofd boven water te laten houden.

  • Delen:
Huawei Mate 10 Lite
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.