Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Met Nacho Notch maskeer je de inkeping op je Android-smartphone

Geschreven door
Geplaatst op30 maart 2018, 9:45 CategorieApplicaties

Vind je zo’n inkeping aan de bovenkant van het scherm helemaal niets en kun je straks niet meer om de toestellen heen, dan is er een oplossing beschikbaar: Nacho Notch. Met deze app ben je in staat de notch te maskeren, mochten fabrikanten die optie niet zelf al aanbieden.

Nacho Notch maskeert die inkeping

Of je het er nou mee eens bent of niet, de inkeping aan de bovenkant van het scherm is een blijvertje. Sterker nog, steeds meer fabrikanten omarmen het idee. Na Essential en Apple, zien we dat onder meer Wiko, Asus, Huawei en ook OnePlus zich aan de ontwikkeling wagen. Maar wat nou als je altijd al een toestel van zo’n fabrikant hebt gehad en liever niet wil overstappen naar een notch-loos merk? Dan is er een software-oplossing beschikbaar: Nacho Notch. Met deze app kun je die vervelende notch bovenin maskeren.

De app is gemaakt door een lid van XDA Developers en is geheel gratis te downloaden en te gebruiken. Na het installeren dien je de optie alleen nog even te activeren, maar dat kun je doen door de snelle instellingen tevoorschijn te toveren. Nacho Notch zal dan een zwarte streep over de status balk trekken, waardoor de notch als het ware verdwijnt. Je notificaties zullen echter niet verdwijnen. Ook weet de app wanneer je de telefoon horizontaal vasthoudt, dan kantelt-ie gewoon mee. Je kunt de app nu downloaden uit Google Play.

  • Nacho Notch
  • Delen:
Huawei P20
Android Oreo (8.x)
Asus ZenFone 5Z (ZS620KL)
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.