Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe Toughpad FZ-M1-tablet van Panasonic heeft warmtebeeldcamera

Geschreven door
Geplaatst op8 maart 2018, 20:36 CategorieWindows

Tablets zijn niet alleen leuk voor thuis op de bank, maar kunnen ook voor industriële toepassingen gebruikt worden. De Toughpad-serie van Panasonic bestaat al vele jaren en is inmiddels toe aan een nieuwe versie. De robuuste Windows-tablet met 7-inch display is uitgerust met een warmtebeeldcamera.

De nieuwe tablet is hiermee speciaal ontworpen voor buitendienstmedewerkers om op locatie nauwkeurige warmtebeelden te kunnen opnemen en verwerken. Deze beelden zijn vervolgens te koppelen aan andere bedrijfstoepassingen en je kunt bijvoorbeeld metagegevens zoals qr-codes toevoegen. Volgens Panasonic is de nieuwe Toughpad FZ-M1 hiermee uitermate geschikt voor de brandweer, hulpdiensten en defensie, maar ook voor fabricageprocessen zoals het aansturen van productielijnen en kwaliteitscontrole. De tablet met warmtebeeldcamera kan ook van pas komen voor onderhoud en reparaties in bijvoorbeeld de olie- en gasindustrie en de luchtvaart.

Toughpad met warmtebeeldcamera verkrijgbaar in twee configuraties

De nieuwe Panasonic Toughpad FZ-M1 is voorzien van een FLIR Lepton microwamtecamera van 160×120 en kan de temperatuur in kaart brengen van min 20 tot plus 400 graden Celsius. De tablet draait op Windows 10 Pro en kan in een configuratie met Intel Core- of een Atom Core-processor gekozen worden. De accu gaat gegarandeerd een werkdag van acht uur mee en volgens Panasonic is het display ook in zonlicht goed leesbaar. Daarnaast is het touchscreen te bedienen met handschoenen aan. De tablet is voorzien van ip65-certificatie en kan tegen een stootje, zodat het in alle werkomstandigheden gebruikt kan worden.

De Panasonic Toughpad FZ-M1 is vanaf nu beschikbaar. Prijzen zijn op aanvraag via Panasonic.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.