De nieuwste tablets, phablets en convertibles van MWC 2018 op een rij

01 maart 2018 7 Minuten 0 Reacties
mwc-mobile-world-congress

Mobile World Congress 2018 zit erop en dus is het tijd om terug te kijken naar alle aankondigingen op het gebied van tablets en natuurlijk phablets. We zetten in dit artikel alle aangekondigde producten en gemaakte nieuwsberichten en video's op een rij.

Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+

Vlak voor de officiële onthulling was de lanceringsvideo van de Samsung Galaxy S9 al gelekt. De video liet al zien dat het gros van de geruchten over het apparaat klopten. Een dag later was daar dan de persconferentie, waar zowel de Galaxy S9 als de Galaxy S9+ werden aangekondigd. De reguliere versie heeft een scherm van 5,8-inch en de Plus-versie beschikt over een 6,2″-scherm. Qua hardware verschillen de apparaten weinig; het Plus-model heeft een dubbele camera en meer geheugen en daar houdt het ook wel bij op.

We hebben de kans gekregen om een video te maken over de toestellen. Die video kun je hier vinden. In de hands-on geven we een overzicht van de belangrijkste specificaties van het S9-duo. Voor alle ins en outs lees je het nieuwsbericht over de smartphones. Daarnaast hebben we ook een geschreven hands-on gepubliceerd, waar we iets dieper ingaan op de specs en het design van de smartphone. De Galaxy S9 zal vanaf 16 maart te koop zijn in Nederland. Rond die tijd mag je ook een recensie verwachten van de populaire telefoon.

Sony Xperia XZ2

Sony deed het dit jaar rustig aan tijdens Mobile World Congress en liet z’n eigen duo zien: de nieuwe Sony Xperia XZ-modellen. Het gaat om een kleine variant, met een 5″-scherm, genaamd de Sony Xperia XZ2 Compact, en een grote versie, genaamd de Sony Xperia XZ2. Deze smartphone beschikt over een scherm van 5,7-inch en relatief dunne schermranden — de eerste smartphone van Sony die daarover beschikt. We hebben niet alleen een video hands-on gemaakt, met de belangrijkste specs, ook staat er een geschreven hands-on online.

Huawei MediaPad M5-tablets

Huawei nam dit jaar geen smartphones mee – maar liet natuurlijk nog wel even weten dat de Huawei P20 binnenkort wordt onthuld – en concentreerde zich daarentegen op drie nieuwe tablets: de Huawei MediaPad M5 8.4, MediaPad M5 10.8 en de MediaPad M5 Pro (ook met een 10,8″-scherm). Deze tablets zijn puur bedoeld voor mediaconsumptie en dat merk je aan het alles: de kwaliteit en resolutie van het scherm en de verbeteringen op het gebied van geluid. Ook zit er een krachtige chipset en genoeg werkgeheugen in.

De Huawei MediaPad M5 Pro is een ietwat andere versie van de 10.8-variant. Deze tablet wordt geleverd met een stylus en is te koppelen aan een optioneel toetsenbord, waardoor je er prima op moet kunnen werken. Wanneer je de tablet in de houder schuift, dan schakelt het systeem automatisch over naar een werkomgeving op basis van de Android-skin van Huawei. Voor meer informatie daarover kun je terecht in onze verschillende hands-ons. Je vindt hier de video hands-on en hier de geschreven hands-on over de M5-familie.

Alcatel-smartphones en -tablets

Alcatel was dit keer van de partij met een aantal interessant ogende smartphones, die helemaal niet zo duur zijn. Voor minder dan 250 euro haal je al een smartphone van het merk in huis die beschikt over een voorkantvullend scherm en dunne schermranden, evenals bescheiden specificaties. In ons geschreven nieuwsbericht lees je alles over die specificaties en de bijbehorende prijzen. Wil je snel worden bijgepraat over alle modellen en de nieuwe tablets, dan kun je terecht in onze uitgebreide video hands-on.

Drie toestellen van Nokia

HMD Global heeft meerdere smartphones meegenomen naar MWC 2018. Drie daarvan hebben ook een scherm dat groter is dan 5,5-inch, dus passen ze op Tablets Magazine. Dat zijn de Nokia 8 Sirocco, Nokia 7+ en de vernieuwde Nokia 6. In ons uitgebreide nieuwsbericht krijg je een overzicht van de specificaties, prijzen en releasedata, terwijl je in onze video hands-on in een vogelvlucht meekrijgt wat je over de toestellen wil weten. Wil je daarna nog meer weten, dan hebben we ook nog een geschreven hands-on voor je klaarstaan.

Lenovo Yoga 530 en 730

De Lenovo Yoga 530 en Yoga 730 zijn de nieuwste upgrades binnen het assortiment Yoga-convertibles. Dit zijn geen sterk verbeterde versies van hun voorgangers, maar meer mooie iteraties met handige upgrades. In ons nieuwsbericht lees je daar alles over. Ook hebben we nog een video hands-on klaarstaan, waarin we snel langs de specificaties gaan. Ook behandelen we daar nog even de Lenovo Miix 630, een 2-in-1 tablet met onder de motorkap een Snapdragon 835 en Windows 10 S als besturingssysteem.

Nieuwe smartphones van Wiko

Wiko, een fabrikant uit Frankrijk, heeft ook een sloot aan smartphones meegenomen. Dit zijn allemaal aantrekkelijk geprijsde modellen die beschikken over bescheiden specificaties. We hebben acht van die modellen behandeld op onze website, waaronder drie modellen in de View-serie en drie smartphones in de Y-serie. Daarnaast heeft Wiko ook twee smartphones aangekondigd met een voorkantvullend scherm, met aan de bovenkant een kleine inkeping. In onze uitgebreide video hands-on zie je alles dat je daarover wil weten.

Asus Zenfone 5, 5 Lite en 5Z

Asus pakt groots uit tijdens Mobile World Congress 2018 en introduceert een geheel nieuwe smartphonelijn: de Asus Zenfone 5. In deze serie zitten drie smartphones, namelijk de Asus Zenfone 5, Zenfone 5 Lite en Zenfone 5Z. De 5 en de 5Z bieden enkele slimme functies aan binnen de camera, maar ook voor de accu, het scherm en de prestaties. In ons nieuwsbericht lees je alle informatie op een rijtje. Wil je wat dieper op de materie ingaan, dan kun je terecht in onze geschreven hands-on. En anders is er nog de hands-on video.

Daarnaast heeft de fabrikant nog een toestel onthuld. Het gaat om de Asus Zenfone Max (M1). De compacte smartphone heeft een 5.5″-display in een resolutie van 720 bij 1.440 pixels. Dit levert een beeldverhouding van 18:9 op. Voor meer informatie over dat toestel kun je terecht in ons bericht.

Ander belangrijk nieuws

Naast nieuwe smartphones en tablets is er nog meer belangrijk nieuws verschenen. Zo heeft Samsung bevestigd dat de Galaxy Note 9 wordt voorzien van Bixby 2.0. Verder heeft HDM Global bevestigd – en ook aan ons laten zien – dat de Pro-camera van de oudere Lumia-smartphones terugkeren naar de nieuwe modellen. Vivo nam dit keer wederom een speciale smartphone mee, met een nieuwe selfiecamera en een speaker onder het scherm. Tot slot: Google. De zoekmachinegigant heeft ARCore en Lens uitgebracht.

Meer informatie

Een overzicht van al het nieuws vanaf MWC 2018 vind je in ons MWC archief. Voor een overzicht van alle tablets en phablets die gepresenteerd zijn en ook alle toestellen die reeds in de Nederlandse winkels liggen kun je terecht in onze tablet database. Hier kun je ook alle toestellen met elkaar vergelijken.

Reacties (0)