Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Qualcomm: de opvouwbare Galaxy X verschijnt niet in 2018

Geschreven door
Geplaatst op22 maart 2018, 9:35 CategorieAndroid

De productmanager van Qualcomm, Salman Saeed, zegt in een interview dat de opvouwbare smartphone van Samsung, de zogenaamde Galaxy X, niet in 2018 zal worden gelanceerd. We zullen dus nog iets langer op die felbegeerde smartphone moeten wachten.

Galaxy X verschijnt niet in 2018

In een interview met TechRadar heeft de productmanager van Qualcomm, Salman Saeed, laten weten dat Samsung niet voornemens is de Galaxy X in 2018 uit te brengen. Sterker nog: het zou nog jaren duren voordat de opvouwbare smartphone het daglicht ziet. Eén van de hoofdredenen hiervoor is dat duurzaamheid en stevigheid gewaarborgd moet kunnen worden. De transistoren in schermen vormen hier de zwakste schakel; componenten voor het aansturen van individuele pixels zijn nu nog niet flexibel genoeg voor veel buigingen.

De droom is dat er straks een opvouwbare smartphone op de markt wordt uitbracht zonder rand of gat in het midden, zoals bijvoorbeeld bij de ZTE Axon M. Fabrikanten hebben nog niet kunnen achterhalen hoe het wél mogelijk is een dergelijke smartphone op de markt te brengen. Bovendien moet de gebruikerservaring ook naadloos zijn tussen beide schermen en ook dat lukt momenteel nog niet. Desondanks is Qualcomm wel optimistisch, aangezien alle grote smartphonefabrikanten nu werken aan Galaxy X-achtige smartphones.

  • Delen:
Samsung Galaxy S9
Android Oreo (8.x)
Samsung Galaxy S9 Plus
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.