Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Rabo Bankieren-app krijgt scanner voor iDEAL qr-code

Geschreven door
Geplaatst op23 maart 2018, 10:17 CategorieApplicaties

Klanten van de Rabobank kunnen voortaan gebruik maken van de iDEAL qr-scanner in de Rabo Bankieren-app. Met de scanner en de iDEAL qr-code kunnen ze online betalen, maar bijvoorbeeld ook bij evenementen, horeca en goede doelen.

Download de update voor de Rabo Bankieren-app

De Rabo Bankieren-app beschikt nu over zijn eigen qr-codescanner. IDEAL QR is ontwikkeld door de gezamenlijke banken en Currence iDEAL. Tot nu toe kon iDEAL QR alleen gebruikt worden via een aparte IDEAL-app in combinatie met de bankieren-app. Hierdoor werd de betaling via twee apps afgehandeld. Doordat de scanner nu is opgenomen in de bankieren-app, wordt deze vorm van betalen voor klanten makkelijker en sneller. Ook voor de verkoper gaat het betaalproces sneller, hij kan daardoor meer klanten in dezelfde tijd helpen.

Zo werkt betalen met de qr-codescanner

De klant ziet online, op een beeldscherm of op papier de iDEAL qr-code, herkenbaar aan het iDEAL-logo in het midden. Na het scannen van een code, verschijnt alle informatie over de betaling in de app (bedrag, begunstigde en omschrijving). De klant controleert en bevestigt de betaling. Om de transactie af te ronden, geeft de klant met een vingerafdruk (als er zo’n scanner aanwezig is) of een mobiele pincode goedkeuring via de bankieren-app. Klanten hoeven geen aparte kleurcode te scannen met de Rabo-scanner.

Inmiddels zijn er al enkele honderden online en fysieke adressen waar iDEAL QR in gebruik is. Zo is KWF Kankerbestrijding een van de goede doelen waar mensen binnenkort op deze manier via hun telefoon een donatie kunnen doen. Op donderdag 29 maart maakt het Leger des Heils bij het evenement The Passion in Amsterdam gebruik van iDEAL QR voor donaties.

Bij verhuurbedrijven, recreatievoorzieningen en onderwijsinstellingen kan ook met iDEAL QR worden afgerekend. Online is de QR-code een aanvulling op de reguliere iDEAL-betaling, waarbij het voordeel is dat er geen Rabo-scanner gebruikt hoeft te worden. Rabobank is de eerste grootbank die de iDEAL qr-scanner nu in de eigen app aanbiedt.

  • Rabo Bankieren
  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.