Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung onthult Exynos 9610 voor midrangers

Geschreven door
Geplaatst op22 maart 2018, 11:22 CategorieHardware

Vandaag heeft Samsung de nieuwe Exynos 9610 gepresenteerd. De Exynos 9610 is niet zo krachtig als de Exynos 9810 die we in de Samsung Galaxy S9 vinden, maar is dan ook speciaal in het leven geroepen voor het middensegment.

De octacore-processor wordt gebakken volgens het 10nm FinFet-proces en, ondanks de naam, valt ook onder de 7-serie. De nieuwe chipset bestaat uit vier Cortex A73-kernen op 2.3 GHz en vier Cortex A53-kernen op 1.6 Ghz. De GPU is een tweede generatie ARM Mali-G72. Prima specificaties voor midrange toestellen om ook veeleisende games te kunnen spelen.

“The Exynos 7 Series 9610 is our latest mobile processor that delivers on added power and speed,” said Ben Hur, vice president of System LSI marketing at Samsung Electronics. “But more importantly, it sets a new performance standard for high-end devices with its deep learning vision-image processing solution and slow motion video capabilities that change the way we engage with our mobile devices.”

De Exynos 9610 zou beschikken over geavanceerde gezichtsherkenningstechnologie om ook gezichten te herkennen die niet recht in de camera kijken, een slimme dieptesensor voor het creëren van bokeh-effecten bij foto’s op een enkele camera en het terugdringen van ruis bij het maken van foto’s onder weinig licht.

Veel aandacht voor de cameramogelijkheden op de Exynos 9610

De chipset ondersteunt enkele camera’s tot 24 megapixel en dubbele camera’s van zestien en zestien megapixel. Tevens kan kunstmatige intelligentie hulp bieden bij het maken van foto’s en video’s. De chipset zal volgens de specificaties echt gaan uitblinken in de cameramogelijkheden. Zo ondersteunt de chipset video’s in slow-motion tot 480 beeldjes per seconde op een Full HD-resolutie. Video’s in 4K worden ondersteund tot 120 beeldjes per seconde.

De modem ondersteunt downloaden tot 600 Mbps en uploaden tot 150 Mbps. Draadloze communicatie als wifi, bluetooth 5.0, gps en een fm-radio worden standaard ondersteund. Volgens Samsung wordt de Exynos 9610 vanaf het tweede deel van 2018 in productie genomen.

  • Delen:
Samsung Galaxy S9
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.