Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Siri leest notificaties voor op vergrendelde iPhone

Geschreven door
Geplaatst op21 maart 2018, 22:04 CategorieiPhone

Een lezer op de Braziliaanse website Mac Magazine meldt dat ze een fout hebben gevonden in iOS 11.2.6 en de bèta van iOS 11.3. Zo blijkt het mogelijk dat Siri notificaties gaat voorlezen wanneer de iPhone vergrendeld is.

Sinds iOS 11 is het mogelijk om notificaties te verbergen op het vergrendelde scherm. Je ziet wel dat er een bericht is binnengekomen, maar de inhoud is verborgen. Het blijkt echter dat Siri de inhoud van de verborgen notificaties wel kan voorlezen. Dit brengt uiteraard problemen met de privacy met zich mee, want iedereen kan nu via Siri de inhoud van jouw verborgen notificaties horen.

Alleen apps van derde partijen worden voorgelezen

Het gaat hier niet om software van Apple zelf, zoals iMessages of bijvoorbeeld smsjes. Daarvoor moet het scherm toch echt eerst ontgrendeld worden en Siri weigert dan ook om de inhoud van deze notificaties voor te lezen. De digitale assistent leest echter wel de inhoud voor van notificaties van apps zoals Whatsapp, Facebook Messenger, Skype, Telegram en andere apps van derde partijen.

Door simpelweg de thuisknop in te drukken (of de knop aan de zijkant op de iPhone X) in combinatie met ‘Read my notifications’ laat Siri de inhoud van alle notificaties voorlezen, zelfs wanneer deze op verborgen staan.

Website The Verge heeft een tijdelijke oplossing gevonden voor dit privacyprobleem. Zet simpelweg de notificaties voor het vergrendelde scherm uit bij de instellingen (berichtgeving). Dit kun je per app aangeven, zodat je gevoelige inhoud van bijvoorbeeld berichten-apps daadwerkelijk kunt verbergen zonder dat Siri ze aan iedereen gaat voorlezen.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.