Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Slimme malware gevonden in onschuldig ogende qr- en kompasapps op Android

Geschreven door
Geplaatst op27 maart 2018, 9:24 CategorieApplicaties

Hoewel Google steeds beter wordt in het weren van kwaadaardige software in Google Play, zijn er toch mensen die iets weten te bedenken op de maatregelen die de zoekmachinegigant heeft getroffen. Nu is er slimme malware ontdekt in onschuldig ogende Android-apps.

Slimme malware gevonden in Android-apps

Google wordt steeds beter in het weren van malware in Google Play, de downloadwinkel van Android, maar dat betekent niet dat het probleem is opgelost of verdwenen. Kwaadwillenden worden nu ook steeds beter in het verbergen van hun kwaadaardige applicaties, waardoor ze moeilijk zijn op te sporen. SophosLabs heeft daar het bewijs voor gevonden: het bedrijf heeft malware gevonden die advertenties blijft spammen, genaamd Andr/HiddnAd-AJ, in onschuldig ogende apps, zoals qr-code- en kompasapplicaties.

Dat is an sich niet heel opmerkelijk, want dat is in het verleden vaker gebeurd. De slimme malware lag echter goed verborgen en openbaarde zich pas zes uur na de installatie. Het Google-team hiervoor verantwoordelijk heeft de apps offline gehaald, maar toch waren ze al 500.000 keer gedownload. Meestal leert het team van dit soort dingen, zodat ze in de toekomst voorkomen kunnen worden. Hoewel er enkele gevaren op de loer liggen, raadt SophosLabs het gebruik van Google Play nog steeds aan; het is veiliger dan buiten de Store om te downloaden.

 • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Reacties

 1. PUCK
  27 maart, 2018 om 14:10

  Alweer een bullshit verhaal ,
  Sophos is zelf een scam , en zoekt even aandacht net als Kaspersky –

  Iedere Android telefoon is een piece of garbage – rommel troep en onveilig, geen enkele is veilig niet Google niet Samsung niet HTC geen van ze .

  De beste Android Telefoon is Geen Android telefoon als je niks ervan af weet.

  Snap je Android dan moet je het per direct rooten en van de officiële software direct verwijderen en
  en de interne drive her indelen om zeker te zijn dat alle verborgen partities ook echt verwijderd zijn.

  Er zijn mensen die met hun Samsung S3 op Lineage OS 14.1 (Android 7.1.2) veel veiliger zijn dan
  een gebruiker met bv een J3 van 2016 op Android 5.11 – omdat Samsung verdomd de telefoon te updaten.
  Gelukkig dankzij slimme Developers kan diezelfde J3 van 2016 Android 7.1.2 en straks Android 8 draaien , is weer snel en heeft niet 1 Google service aan boord , is geheel onafhankelijk van Google en zijn kompanen.

  ze verzinnen virussen waar je bij zit , Iedere Android telefoon , Als Google het echt meende met de gebruikers, Zou een ingebouwde Firewall moeten hebben die iedere App gewoon kan blokken , en dus geen reclame meer geen gespan meer en nee geen malware , ja misschien in een app die je draait , maar die kan geen kant uit , en zit opgesloten in het systeem en kan alleen doen wat gebruiker verlangt van zo’n App.

  Het is KOLDER dat je eerst geroot moet zijn om een persoonlijke firewall te kunnen draaien , daar zit de oplichting van Google en Samsung kompanen en leveranciers , Door geen firewall aan te bieden , kan gebruiker zich niet beschermen tegen reclame waar de boys als Google weer aan verdienen , snapt u em?

  Het is een wanorde in Android wereld en de EU Commisie zou snel moeten ingrijpen , voor het te laat is en Google de Wet koopt door bepaalde sleutel figuren te belonen.

  Wie u niet denkt likt de ballen van Google , pas op , dit is net zo geheim als de NSA en AIVD .

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.