Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Spotify blokkeert illegale versies van de app

Geschreven door
Geplaatst op6 maart 2018, 14:12 CategorieApplicaties

Spotify wil actie ondernemen om illegale versies van de eigen app te blokkeren. Hiermee is het mogelijk om met een gratis account gebruik te maken van het betaalde aanbod zonder advertenties van de muziekstreamingdienst.

Het gaat hierbij om illegale versies van de app op Android. Het werkt als volgt: Download een aangepaste .apk van Spotify en log in met je gratis account. De aangepaste versie houdt het systeem hierbij voor de gek en denkt dat je inlogt met een premium-account. De muziekstreamingdienst wist al een tijdje af van de illegale versies af en komt nu met tegenmaatregelen.

Het bedrijf gaat gebruikers in de gaten houden waarbij het account abnormale activiteiten vertoond. Deze gebruikers ontvangen vervolgens een e-mail van Spotify met het bericht dat de app wordt geblokkeerd. Gebruikers worden vervolgens aangespoord om de aangepaste versie te verwijderen en de officiële versie uit de Google Play Store te downloaden.

spotify illegale apps

Account blijft veilig, maar niet bij herhaling

Mocht je nu in het bezit zijn van een aangepaste versie van Spotify om ‘gratis’ gebruik te maken van een premium-account (foei!), maak je dan geen zorgen om je Spotify-account zelf. Deze is namelijk veilig. Alleen de aangepaste app wordt geblokkeerd. Je kunt je eigen account gewoon weer gebruiken om in te loggen op de officiële versie van Spotify via de Google Play Store.

In de e-mail geeft het bedrijf wel aan dat herhaaldelijke waarschuwingen het bedrijf de mogelijkheid geeft om het account wel definitief te blokkeren. Volgens het bericht op Torrent Freak gaat het blokkeren echter niet bij iedereen even goed. Sommige gebruikers kunnen de aangepaste app na de e-mail nog steeds gebruiken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.