Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Vanaf 2019 hebben iPhones geen inkeping meer in het scherm’

Geschreven door
Geplaatst op7 maart 2018, 16:17 CategorieiPhone

Als we de bevoorradingsketen voor iPhones mogen geloven dan werkt Apple momenteel aan nieuwe modellen zonder een inkeping aan de bovenkant van het scherm. Deze smartphones moeten in de herfst van 2018 gaan verschijnen, aldus de geruchtenmakers.

iPhones zonder scherminkeping verschijnen eind 2019 – gerucht

ETNews meldt woensdagmiddag Nederlandse tijd dat Apple voornemens is om eind 2019, in de herfst, iPhones uit te brengen die geen inkeping aan de bovenkant van het scherm hebben (de notch). De site baseert het nieuws op bronnen vanuit de bevoorradingsketen. Apple zou nu op zoek zijn naar middelen om meer uit het oled-scherm te halen. Zo kunnen er bijvoorbeeld gaten gemaakt worden in dat scherm, waar dan een camera geplaatst kan worden. Helaas heeft ETNews verder niets gezegd over de bron of de nieuwe iPhone.

Het is echter geen gek idee dat fabrikanten over het algemeen nu werken aan een middel om een geheel voorkantvullend scherm te presenteren aan de gebruiker, dus zonder inkeping aan de bovenkant. Veel dingen werken dat idee nog tegen: de camera’s en speakers die worden gebruikt zijn momenteel nog te groot om er wat anders mee te doen. Al zijn er al wel ideeën beschikbaar voor frontcamera’s die uit de smartphone geschoven kunnen worden, bijvoorbeeld uit de bovenkant. Apple heeft, zoals gewoonlijk niet gereageerd op het nieuws.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.