Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Waarom er geen hoofdtelefoon in de Sony Xperia XZ2 zit

Geschreven door
Geplaatst op14 maart 2018, 18:03 CategorieAndroid

De nieuwe toptelefoons van Sony, de Xperia XZ2 en XZ2 Compact markeren een belangrijke verandering voor het bedrijf. Het design is compleet omgegooid, maar opvallen dis dat er daarbij wel een relatief dikke telefoon ontstaan is. Toch zit er geen hoofdtelefooningang in. Sony legt nu uit waarom.

Relatief dikke Xperia XZ2 en XZ2 Compact

De nieuwe toptelefoons van Sony zijn twaalf millimeter dik, waar vlaggenschiptoestellen van Samsung en Apple rond de zeven en acht millimeter dik zijn. Die extra ruimte is niet gebruikt voor de hoofdtelefooningang, zoals sommigen gehoopt zullen hebben, maar voor andere zaken.

In een blogpost legt Sony uit dat het gekozen heeft om de extra ruimte te gebruiken voor twee zaken: een dikkere batterij en een verbeterde vibratiemotor. Verder zijn de Xperia XZ2 en zijn kleinere broer niet voorzien van de hoofdtelefooningang omdat die niet past binnen de “omschakeling naar de nieuwe Ambient Flow ontwerptaal”.

De ontwerpers van Sony “moesten de hoofdtelefooningang achterwege laten” om de overschakeling naar die nieuwe designtaal mogelijk te maken. “Daarnaast zijn we ons bewust van een belangrijke trend op de markt, waarbij steeds meer hoofdtelefoons draadloos werken”.

Kortom: Sony volgt gewoon de trend en speelt in op de markt zoals die zich aan het ontwikkelen is.

  • Delen:
Sony Xperia XZ2
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.