Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Xiaomi lanceert nieuwe versie Redmi Note 5 Pro met betere camera

Geschreven door
Geplaatst op16 maart 2018, 12:18 CategorieAndroid

Het Chinese merk Xiaomi heeft een nieuwe versie van de Redmi Note 5 Pro uitgebracht in China. Het is in feite een variant op de in India uitgebrachte versie van de smartphone, maar met wat verbeteringen.

De nieuwe Redmi Note 5 Pro

Xiaomi heeft het nieuwe model voorzien van hetzelfde 5,99-inch display met IPS-scherm dat beschikt over 2.160 bij 1.080 pixels. De telefoon draait op een Qualcomm Snapdragon 636-processor. Wat het werk- en opslaggeheugen betreft kan er flink gevarieerd worden. Er zijn versies met drie, vier of zes gigabyte aan werkgeheugen beschikbaar en wat de opslagcapaciteit kan gekozen worden tussen 32 en 64 gigabyte. De accu heeft verder een capaciteit van 4.000 mAh.

Maar de echte verschillen tussen de Chinese en Indiase versie van de Redmi Note 5 Pro vinden we in de camera. De 12-megapixelsensor aan de achterkant heeft nu een diafragma van F/2.2 gekregen, waar dat eerst F/1.9 was. Verder zijn de pixels iets groter, namelijk 1,4μm tegenover de 1,25μm die men eerst had. Afgezien daarvan is er nog PDAF ingebouwd, waardoor de camera sneller focust. De secundaire lens aan de achterkant heeft weer een 5-megapixelsensor.

Aan de voorkant is opmerkelijk genoeg de 20-megapixelsensor vervangen door een met 13-megapixels. De Chinese versie van de smartphone heeft verder een USB-C connector en ondersteunt Quick Charge 3.0. De Indiase versie heeft juist een microUSB-ingang en Quick Charge 2.0.

Of deze Chinese versie met Android 8.0 Oreo ook naar Europa komt is niet helemaal duidelijk. Hij kost in China 1.099 RMB, ofwel 141 euro. Daar komen wel nog belastingen en toeslagen bovenop, dus de europrijs zal iets hoger komen te liggen.

 • Delen:

Reacties

 1. Frans
  16 maart, 2018 om 16:37

  Komt er binnenkort ook de Chinese Redmi 5 (plus) uit?
  Of is de huidige een Chinese versie?

 2. Don
  16 maart, 2018 om 18:28

  Het zal gaan om een micro-usb aansluiting, niet om usb-c. Even controlleren voordat je foute informatie verspreidt aub.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.