Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

YouTube brengt donker thema naar iOS, later naar Android

Geschreven door
Geplaatst op14 maart 2018, 9:10 CategorieApplicaties

Het team achter de YouTube-applicatie heeft laten weten dat iOS-gebruikers nu toegang hebben tot de donkere modus binnen de app. De functie is nu alleen beschikbaar op iPad en iPhone, maar zal later ook worden geïntroduceerd op Android-apparaten.

Donker thema voor YouTube

Wat ooit begon als een handige trucje op de website van videostreamingdienst YouTube, is nu een functie geworden binnen apps in het algemeen waar gebruikers om vragen: een donkere modus, of donker thema. Middels zo’n instelling is het mogelijk de overwegende witte designs van apps in te wisselen voor een donkere variant, wat in de avond rustiger is voor de ogen. Verschillende apps hebben zo’n modus al geïntroduceerd, dus kon de videodienst van Google eigenlijk niet achterblijven. De modus is nu beschikbaar op iOS.

YouTube geeft aan dat dit één van de meest gevraagde functies was vanuit de community. Vooralsnog is het thema overigens niet beschikbaar voor Android-gebruikers, maar dat zal over een tijdje gaan veranderen. Je bereikt het donkere thema door naar je profiel te gaan en vervolgens op instellingen te tappen. Daar vind je de optie voor het donkere thema. Je zet dan de schakelaar om en de app zal de witte kleuren inleveren en donkere kleuren ervoor teruggeven. Laten we hopen dat er ook een automatische modus komt.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.