Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Zestig procent schadelijke apps Android via kunstmatige intelligentie ontdekt

Geschreven door
Geplaatst op15 maart 2018, 15:20 CategorieAndroid

Vandaag heeft Google zijn jaarlijkse Android Security 2017 Year in Review rapportage gepubliceerd. Het is de vierde keer dat het bedrijf dat doet en wederom wordt vooral duidelijk gemaakt hoeveel er gedaan wordt om gebruikers veilig te houden.

Android is steeds veiliger

Uit het bericht blijkt dat Google vorig jaar 60,3 procent van alle schadelijke apps via machine learning gedetecteerd heeft. Daarmee speelt kunstmatige intelligentie een steeds grotere rol binnen het mobiele besturingssysteem. Detectie wordt volgens het rapport verzorgd door Google Play Protect, dat op twee miljard Android-apparaten te vinden valt. Dat scant continu verschillende apps om te zien of er achter een app mogelijk kwade bedoelingen zitten.

Google laat verder weten dat er maar liefst 700.000 schadelijke apps verwijderd zijn uit de Play Store. Het gaat dan om apps die het beleid van het bedrijf overtreden. De algoritmes kijken onder meer of apps zich voordoen als iets anders, of er wel toepasselijke content in zit en of er mogelijk malware achter zit.

De verwachting van Google is dat in de toekomst steeds meer apps automatisch gescand worden en dat malware daardoor steeds minder kans maakt. Interessant is dat Google ook snel leert en makkelijk updates uitbrengt naar Play Protect. Zo kwam het erachter dat 35 procent van de mogelijk schadelijke apps geïnstalleerd wordt als een telefoon niet online is. Om die reden werd in oktober nog een offline-scanfunctie toegevoegd, die sindsdien 10 miljoen installaties van mogelijk schadelijke apps voorkomen heeft.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.