Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android Oreo neemt langzaam toe in populariteit

Geschreven door
Geplaatst op17 april 2018, 12:01 CategorieAndroid

De vorige keer dat Google cijfers vrijgaf over de distributie van Android was half februari. Eindelijk is er een update en zien we dat Oreo langzaamaan groter wordt en hoe andere versies krimpen. De grootste versie is nog altijd Marshmallow, dus nummer zes in de geschiedenis van Android.

Android-spreiding

Het gaat goed met Oreo. Volgens Google heeft momenteel 4,6 procent van alle apparaten met zijn software Oreo. Daarmee gaat dat iets langzamer dan toen Nougat uitgebracht werd, de zevende versie van Android. Tegen april 2017 was 4,9 procent van de gebruikers in bezit van de nieuwste versie van de software.

Ook het gebruikersaantal van Nougat neemt overigens nog toe. Gecombineerd is nu 30,8 procent van de apparaten voorzien van die versie van de software. Verder is er een lichte afname te zien bij andere versies van de software, bijvoorbeeld Jelly Bean, KitKat en Lollipop.

Daarmee zien we een ontwikkeling waar Google vermoedelijk blij mee is. Steeds meer mensen updaten naar een nieuwere versie van het mobiele besturingssysteem. Dat is een goede ontwikkeling, want elke nieuwere versie heeft weer meer beveiligingsupdates en iets betere functionaliteiten. Ondertussen werkt Google overigens ook al aan de volgende versie van de software, Android P genaamd. Daar is veel over bekend. Onlangs verscheen een ontwikkelaarsversie van die software. Lees hier ons artikel daarover.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.