Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Spelers niet blij met loot boxes voor Animal Crossing: Pocket Camp

Geschreven door
Geplaatst op17 april 2018, 23:38 CategorieGaming

Het spel Animal Crossing: Pocket Camp werd voor het grootste deel positief ontvangen, maar stelde Nintendo wel voor een groot probleem. Ondanks de populariteit leverde het nauwelijks geld op voor het bedrijf. In december kwam Forbes met het bericht dat het spel wereldwijd vijftien miljoen keer was gedownload en ongeveer tien miljoen dollar had opgebracht. Het grootste deel hiervan kwam op naam van Japan, waar spelers gemiddeld iets meer dan vier dollar per persoon uitgaven. Tweede op de lijst was Canada, waar de gemiddelde speler slechts 25 cent aan het spel spendeerde. In Nederland leverde het spel twaalf cent per persoon op.

Nintendo wordt dus niet bepaald rijk door Animal Crossing: Pocket Camp en dit komt voornamelijk door de opzet van het spel. Ten eerste is het spel gratis te downloaden. Daarnaast kun je niets winnen en hoef je nergens de beste in te zijn. Het is een ontspannende ervaring waarmee spelers na een lange werkdag tot rust kunnen komen. Het is dan ook niet noodzakelijk om geld aan het spel uit te geven. Nintendo zat echter wel met een probleem en daarom gaan ze nu enkele veranderingen doorvoeren. Binnenkort zal Nintendo loot boxes toevoegen aan het spel.

Loot boxes verkrijgbaar in de vorm van fortune cookies

In het spel komt een speciale marktkraam met de naam Fortune Cookie Shop. Hier kun je volledig willekeurig loot boxes aanschaffen in de vorm van gelukskoekjes. Je weet dus van tevoren niet wat je koopt, waardoor het ook mogelijk is dat je spullen krijgt die je al hebt. In de loot boxes kun je spullen krijgen als nieuwe meubels, kleren of andere attributen. Fanatieke spelers van het spel zijn niet blij met de stap die Nintendo met Animal Crossing: Pocket Camp genomen hebben. Het commentaar op Reddit spreekt voor zich.

Alhoewel het jammer is dat Nintendo ook mee gaat doen aan de loot boxes is het aan de andere kant wel logisch dat ze ook geld willen verdienen aan een spel dat gratis te downloaden is. Je hoeft natuurlijk geen loot boxes te kopen en het is dan ook zeker geen ‘pay-to-win’. In het spel kun je ook zelf de zogenaamde bells en leaf tickets verdienen door bepaalde doelen te halen. Dit virtuele geld kun je vervolgens ook aan de fortune cookies spenderen. Het zal alleen iets langer duren voordat je het virtuele geld in bezit hebt.

Wil je weten hoe loot boxes precies werken? Eerder schreef Wesley een uitgebreid artikel over het concept microtransacties en loot boxes.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.