Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

App Store kromp in 2017 voor het eerst, door strengere regels en opruiming

Geschreven door
Geplaatst op5 april 2018, 9:36 CategorieiPad

In de afgelopen anderhalf jaar heeft Apple zich hard gemaakt voor een betere omgeving in de App Store, door strengere regels toe te passen en de boel ook eens op te ruimen. Dat heeft ertoe geleid dat het aanbod in de downloadwinkel voor het eerst is gekrompen in 2017.

App Store kromp in 2017

In de afgelopen anderhalf jaar heeft Apple z’n best gedaan de App Store op te ruimen, waardoor duizenden applicaties, in de vorm van klonen, kopieën en spamapplicaties, zijn verdwenen, meldt Appfigures. 2017 werd afgesloten met 2,1 miljoen apps en dat is honderdduizend applicaties minder dan in het jaar ervoor. Bovendien hebben appontwikkelaars over het algemeen minder apps uitgebracht in de downloadwinkel van Apple. Er is een daling van 29 procent gemeten, dat zich vertaalt naar 755 duizend apps.

Ter vergelijking: Google Play, de downloadwinkel voor Android en Chrome OS, zag een stijging van dertig procent. met een recordaantal apps van 3,6 miljoen in 2017. Ontwikkelaars bracht 1,5 miljoen applicaties uit in dat jaar, een stijging van zeventien procent. Naast het feit dat Apple dus de boel heeft opgeruimd, is het ook zo dat het bedrijf voortaan strenger controleert of de software zich wel aan de richtlijnen houdt. Daarnaast is het zo dat er een hoop 32-bit-apps zijn verdwenen, aangezien Apple verlangt dat de basis voortaan 64-bit is.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.