Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple lanceert publieke bèta’s van iOS en tvOS met AirPlay 2

Geschreven door
Geplaatst op4 april 2018, 9:12 CategorieiPad

Eigenaars van een moderne iPhone of iPad of een vier of vijfde generatie Apple TV-mediaspeler kunnen nu nieuwe bèta-software downloaden naar hun apparaten. Die software neemt Apple AirPlay 2 met zich mee, het platform voor multiroom audio van Apple.

AirPlay 2 in nieuwe bèta’s van iOS en tvOS

Deze week heeft Apple niet alleen updates uitgebracht voor ontwikkelaars, ook de normale gebruikers kunnen nu aan de slag met iOS 11.4 en tvOS 11.4. De publieke bèta’s zijn nu beschikbaar en nemen een aantal handige dingen met zich mee. Zo kunnen zowel iPhone- en iPad-eigenaars, evenals Apple TV-eigenaars, Apple AirPlay 2 testen in huis. Daarnaast kunnen iOS-gebruikers hun berichten uit de officiële berichtenapplicatie van het bedrijf uit Cupertino voortaan opslaan in de cloud, zodat er ruimte vrijgemaakt kan worden.

Om Apple AirPlay 2 te kunnen testen op een Apple TV, dien je wel de vierde of vijfde generatie versie te hebben staan. Dat is dus de Apple TV 4 of Apple TV 4K. Naast het feit dat je hiervoor tvOS 11.4 nodig hebt, moet je iPhone of iPad ook iOS 11.4 hebben draaien, want anders kun je de verbinding van het multiroom audiosysteem alsnog niet testen. Wanneer Apple dat platform precies gaat uitbrengen, is nog niet bekend. Aanvankelijk was het de bedoeling dat het op 9 februari werd gelanceerd, maar die lancering is helaas verder opgeschoven.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.