Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos komt met tablet en smartphone voor kinderen

Geschreven door
Geplaatst op24 april 2018, 21:34 CategorieAndroid

Archos heeft vandaag de Archos Junior Serie gepresenteerd. Deze serie bestaat uit een smartphone en een tablet voor kinderen. Beide producten bevatten speciale software voor ouderlijk toezicht, een webfilter van Qustodio, een zoekmachine voor kinderen (Qwant Junior) en diverse educatieve en academische apps. Ook Youtube Kids staat op de apparaten geïnstalleerd.

Volgens Archos maken veel ouders zich zorgen over de content die kinderen onder ogen kunnen krijgen en de tijd die kinderen (al dan niet stiekem) op de smartphone of tablet doorbrengen. Dankzij Qustodio kunnen ouders zelf een tijdslot instellen wanneer de tablet of smartphone gebruikt kunnen worden. Via een dashboard op de eigen smartphone of pc kunnen ouders de digitale activiteiten van de kinderen in de gaten houden. Qustodio is bij aanschaf van de producten een jaar lang gratis te gebruiken (normale prijs 42,95 euro per jaar). Via de zoekmachine Qwant Junior krijgen kinderen een veilige zoekmachine. Hiermee kunnen kinderen geen toegang krijgen tot content die niet geschikt zijn voor hun leeftijd. Daarnaast verzamelt Qwant Junior geen persoonlijke gegevens.

Archos Junior Tab

De Archos Junior Tab is verkrijgbaar vanaf 79,99 euro en is een tablet met een scherm van 10.1-inch. Draaiende op Android 7.0 beschikt de tablet voor kinderen over 1 GB werkgeheugen en 8 GB uitbreidbaar opslaggeheugen. Wifi, bluetooth en gps is aanwezig, net als een frontcamera van 0.3 megapixel en een achtercamera van twee megapixel. De batterij heeft een capaciteit van 4000 mAh.

Archos Junior Phone

De Archos Junior Phone is ook verkrijgbaar vanaf 79,99 euro en heeft een scherm van 5-inch. De smartphone is verkrijgbaar in de kleuren zwart, blauw en geel en draait op Android 7.0. Het werkgeheugen en het opslaggeheugen is respectievelijk 1 GB en 8 GB. Het opslaggeheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart. De hoofdcamera beschikt over acht megapixel en een flitser, terwijl de frontcamera twee megapixel heeft. De capaciteit van de accu bedraagt 2000 mAh.

De Archos Junior Phone en de Archos Junior Tab zijn verkrijgbaar vanaf juni 2018. De tablet is geschikt voor kinderen vanaf zeven jaar. De smartphone is voor kinderen vanaf zeven jaar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.