Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus bevestigt te werken aan een eigen gamesmartphone

Geschreven door
Geplaatst op16 april 2018, 13:07 CategorieAndroid

De gamesmartphone van Xiaomi is nog maar net aangekondigd, of Asus komt naar voren met de mededeling dat het bedrijf werkt aan een eigen smartphone voor gaming. Mocht ook dit merk met zo’n telefoon komen, dan lijkt er sprake van een nieuwe rage.

Ook Asus werkt aan gamesmartphone

Dit weekend is de gamesmartphone van Xiaomi aangekondigd. Maandag laat fabrikant Asus weten ook aan zo’n smartphone te werken. Dat meldt de CEO in een interview, tijdens de opening van een nieuwe winkel. Jerry Shen zegt dat consumenten mogen verwachten dat de fabrikant een smartphone voor gaming gaat uitbrengen. Helaas is er op moment van schrijven nog geen releasedatum vrijgegeven. Ook weten we nog helemaal niets over de specs. Gelukkig heeft het merk wel meer ervaring in de gamingmarkt dan Xiaomi.

Asus heeft namelijk de bekende gamemerken Strix en Republic of Gamers in handen en lijkt dus te weten waar gamers op zitten te wachten. Maar de pc-industrie is heel wat anders dan een smartphone-industrie, dus moeten we nog bezien of die kennis echte waarde heeft. Bovendien is het zo dat gamingsmartphones nog niet succesvol zijn. Sony deed het jaren geleden al met de Sony Xperia Play, maar dat was geen succes. Daarna kwam Razer, met zijn Phone, en Xiaomi. Het is dus nog even afwachten wat dit merk ons gaat brengen.

  • Delen:
Asus ZenFone 5Z (ZS620KL)
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.