Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chromebook met 4K-display op komst volgens geruchten

Geschreven door
Geplaatst op5 april 2018, 23:33 CategorieChrome OS

Chromebooks zijn verkrijgbaar in diverse configuraties, maar blijven qua specificaties ver achter vergeleken met laptops en convertibles met Windows 10. De Google Pixelbook (zie afbeelding) is ongeveer het beste wat er op dit moment qua hardware verkrijgbaar is met Chrome OS, maar dit model is ten eerste niet verkrijgbaar in Nederland en ten tweede beschikt het niet over een 4K-display. Daar lijkt echter nu verandering in te komen.

Chromebook met 4K-display heeft codenaam Atlas

De geruchten gingen al langer rond over een Chromebook met 4K-display, maar hij lijkt er nu daadwerkelijk te komen. Eerder al kwam Chromeunboxed met een primeur over een Chromebook met de codenaam Atlas. Een user van Reddit is op onderzoek uitgegaan en vond een interessant stukje code op de Chromium boards.yaml. Hier vond hij een naam en een resolutie. De aankomende Chromebook zou inderdaad de codenaam ‘Atlas’ hebben gekregen en beschikt over een display met een resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels, wat inderdaad een 4K-resolutie is.

Dit is echter alle informatie die tot nu toe bekend is. Chromebooks staan meestal niet bekend om de hoge resolutie en dit is voor de meeste gebruikers ook niet nodig. Chromebooks zijn met name onder scholieren en studenten erg populair en worden vaak ook in het lage prijssegment gelanceerd. De Pixelbook bewijst dat er echter ook vraag naar Chromebooks met hogere specificaties is en de aankomende Atlas met 4K-display zal zich dan ook in het hogere segment gaan nestelen. Het is te hopen dat de Atlas uiteindelijk ook naar Nederland komt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.