‘De LG G7 wordt voorzien van een ontzettend helder scherm’

25 april 2018 1 Minuut 0 Reacties
lg-g7-renders-ma-2018-1

Zoals het er nu naar uitziet zal de LG G7 worden voorzien van een ontzettend helder scherm. Dat scherm zal een maximale helderheid gaan krijgen van maar liefst duizend nits. De meeste smartphones hebben een maximale helderheid van rond de zevenhonderd nits.

LG G7 met helder scherm – gerucht

De LG G7 wordt binnenkort aangekondigd, maar ondertussen druppelen er langzaamaan meer details over het toestel binnen. Zo wordt het apparaat voorzien van een 6,1″-scherm, met een qhd+-resolutie (3.210 bij 1.440 pixels) en een schermverhouding van 19.5 bij 9. Aan de bovenkant zit een inkeping, de beruchte notch — daardoor is zowel de resolutie als de beeldverhouding afwijkend. Dit wordt verder bevestigd door twee gelekte afbeeldingen van de software van de smartphone. Ook is goed te zien dat de inkeping weg te werken is.

Nu blijkt ook dat het lcd-scherm van de LG G7 met een maximale helderheid van duizend nits kan worden ingesteld. De meeste smartphones binnen dezelfde prijsklasse hebben een maximale helderheid van zevenhonderd nits, dus dit is veel hoger. Door een hogere helderheid kun je veel beter zien wat er op je scherm gebeurt wanneer het buiten erg zonnig is, bijvoorbeeld. Verder zou deze smartphone veel minder energie gaan gebruiken dan de LG G6, zo’n dertig procent minder. Binnenkort weten we alles zeker, als het toestel wordt aangekondigd.

Reacties (0)