Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Deezer rolt muziekherkenningsfunctie uit in Android-app

Geschreven door
Geplaatst op17 april 2018, 15:11 CategorieApplicaties

De Franse muziekstreamingdienst Deezer heeft laten weten dat Android-gebruikers toegang krijgen tot een muziekherkenningsfunctie binnen de applicatie. Met de functie is het mogelijk te achterhalen welke muziek er wordt afgespeeld op de radio of wat voor plek dan ook.

Shazam, maar dan voor Deezer

In de afgelopen maanden heeft de Franse muziekstreamingdienst Deezer de SongCatcher-functie getest. Dit is een mogelijkheid waarmee je kunt achterhalen welk nummer ergens wordt gedraaid, bijvoorbeeld op een feestje of op de radio. Vandaag wordt die muziekherkenningsfunctie naar elke Android-gebruikers uitgerold. Je kunt dit zien als een soort Shazam voor de streamingdienst, die in staat is zo’n 53 miljoen nummers te herkennen. Wordt een nummer herkend, dan kun je hem toevoegen aan je afspeellijsten.

Het kunnen herkennen van nummers kan een belangrijke functie voor muziekstreamingdiensten worden. Als je straks één app hebt voor het herkennen en afspelen van muziek, dan heb je ook zoiets als Shazam, dat nu in handen is van Apple, niet meer nodig en ervaar je het gemak van een alles-in-één app. SongCatchter is overigens voor betalende en niet-betalende gebruikers beschikbaar, maar de laatste groep kan alleen de ontdekte nummers in shuffle luisteren. Betalende klanten kunnen dus de nummers luisteren wanneer ze maar willen.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.