Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook beperkt dataverzameling bel- en sms-geschiedenis op Android

Geschreven door
Geplaatst op5 april 2018, 9:25 CategorieApplicaties

Facebook heeft gemeld dat het voortaan de dataverzameling op Android, de bel- en sms-gegevens voor “betere vriendsuggesties”, gaat beperken. Het bedrijf kijkt niet naar de inhoud van berichten en verwijdert de geschiedenis die ouder dan een jaar is.

Facebook beperkt dataverzameling op Android

Vorige maand was het voor veel Facebook-gebruikers even slikken. Niet alleen kwam in het nieuws dat er miljoen mensen zijn getroffen door een groot privacyschandaal in de Verenigde Staten, waar maximaal 89.000 mensen in Nederland last van kunnen hebben, ook kwam aan het licht dat het bedrijf ondertussen bel- en sms-geschiedenis aan het opslaan was op Android, voor “betere vriendsuggesties”. Het bedrijf meldt dat het deze feature opnieuw bekeken heeft en dat er veranderingen zullen worden doorgevoerd.

Facebooks chief technology officer Mike Schroepfer meldt dat de inhoud van de berichten nooit werden gelezen en dat de geschiedenis van meer dan een jaar oud voortaan wordt verwijderd. Het is niet bekend waarom Facebook specifiek voor een jaar heeft gekozen, maar het is al beter dat er in elk geval een beperking op zit. Ook zal voortaan alleen de benodigde informatie worden gestuurd naar de servers van het bedrijf. Inhoud zoals de lengte van telefoongesprekken, zullen voortaan niet meer worden doorgezonden met de rest van de info.

Deze veranderingen zijn onderdeel van een veel grotere verandering bij Facebook. Het bedrijf moet nu de schade gaan beperken, terwijl veel mensen en bedrijven afscheid nemen van hun profielen en pagina’s, vanwege de grote privacyschandalen van de afgelopen weken. Over het algemeen zal het sociale netwerk minder data gaan verzamelen over zijn gebruikers en ook privacy-instellingen veel overzichtelijker gaan maken. Overigens is de informatie alleen verzameld op Android en niet op iOS, want zulke dataverzameling staat Apple niet toe.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.