Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook maakt het straks mogelijk privéberichten te verwijderen

Geschreven door
Geplaatst op8 april 2018, 12:00 CategorieApplicaties

Facebook heeft het maar moeilijk de afgelopen weken. Niet alleen rond Cambridge Analytica, dat de gegevens van bijna honderd miljoen gebruikers wist te verzamelen, maar ook rond CEO Mark Zuckerberg. Die bleek privéberichten te kunnen verwijderen; een functie waar gewone gebruikers niet over beschikken. Maar daar gaat verandering in komen.

Privéberichten van Facebook verwijderen

De site TechCrunch meldt dat Facebook de functie de komende paar maanden breder wil uitrollen. Er zou al langere tijd over gedacht worden en het sociale netwerk kijkt naar een manier om hem goed in te bouwen. Hoe men dat precies voor ogen heeft is niet zeker, maar wel belooft men dat Zuckerberg voorlopig geen privéberichten meer kan verwijderen, tot die functie voor iedereen beschikbaar is.

Dat Zuckerberg over die mogelijkheid beschikte was lange tijd niet bekend. Het nieuws kwam aan het licht toen TechCrunch op basis van drie bronnen meldde dat sommige gebruikers privéberichten van Zuckerberg niet meer konden terugvinden in Messenger, maar wel nog in hun mailbox. Die functie zou ingebouwd zijn om te voorkomen dat gevoelige informatie rond bedrijfsplannen zomaar op straat zou kunnen belanden.

Maar voor critici was het vooral een extra manier waarop Facebook een dubbele standaard hanteert en niet te vertrouwen is. Dat het sociale netwerk nu laat weten dat de functie straks voor iedereen beschikbaar is, doet het lijken alsof Zuckerberg gewoon een bètatester was.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.