Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook sluit betaalde variant van het sociale netwerk niet uit

Geschreven door
Geplaatst op11 april 2018, 9:38 CategorieApplicaties

Facebook is tot op heden altijd een gratis toegankelijk platform geweest. Veel gebruikers hebben echter al laten weten het niet erg te vinden te betalen voor een netwerk waar geen advertenties op aanwezig zijn en Mark Zuckerberg, de oprichter, heeft nu laten weten niet tegen dat idee te zijn.

Betaalde variant Facebook mogelijk

Net zoals heel veel dingen op het internet is ook Facebook gratis te gebruiken. Maar de laatste tijd ligt het platform onder vuur, vanwege datalekken en privacyschandalen. Daardoor hebben gebruikers gezegd het niet erg te vinden te hoeven betalen voor de site, mits de advertenties en trackers dan maar verdwijnen. In z’n getuigenis tegenover de Amerikaanse Senaat, waar Mark Zuckerberg nu verantwoordelijk aflegt voor het privacyschandaal, laat de oprichter de mogelijkheid voor een betaalde variant open, schrijft The Verge.

Het gaat om de volgende quote, een antwoord op de vraag of Zuckerberg Facebook nog altijd gratis wil houden.

There will always be a version of Facebook that is free. It is our mission to try to help connect everyone around the world and bring the world closer together. In order to do that, we believe we need to deliver a service that everyone can afford.

Door specifiek de woorden ‘free version’ te gebruiken in z’n antwoord, laat Zuckerberg de ruimte over dat er een betaalde variant van Facebook kan komen, waar mensen zich kunnen afmelden voor dataverzameling en advertenties. Er moeten nog wel heel wat hordes genomen worden om zo’n systeem te kunnen implementeren, maar het kan mogelijk een antwoord zijn op privacyschandalen en datalekken.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.