Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook Stories krijgt AR-doodles en gifjes van Boomerang

Geschreven door
Geplaatst op13 april 2018, 10:39 CategorieApplicaties

Binnenkort krijgen de gebruikers van Facebook Stories toegang tot nieuwe functies, zoals AR-doodles en gifjes van Boomerang. Met AR-doodles is het mogelijk tekeningen te maken op de beelden die je maakt via de camerafunctie binnen de officiële applicatie van het netwerk.

Facebook Stories krijgt nieuwe functies

Gebruikers van Facebook Stories krijgen binnen nu en enkele weken tot twee nieuwe functies. Zo komen er AR-doodles aan. Dat is een feature waarmee je vooraf of tijdens het filmen tekeningen kunt maken op het scherm, wanneer je film via de officiële Facebook-app. Zo kun je grappige augmentedrealitytekeningen maken en allerlei leuke effecten maken. Bovendien is het mogelijk zo’n tekening om een object te laten gaan, zodat er er soort 3d-effect ontstaat. De implementatie laat echter nog wat te wensen over, schrijft TechCrunch.

Zo moet het licht optimaal zijn en moet de technologie zeker weten waar het precies naar kijkt — verwacht dus geen perfect systeem, maar meer een leuke gimmick. Daarnaast krijgen gebruikers ook toegang tot Boomerang-gifjes, aangezien de gif-maker binnen de officiële Facebook-app lang niet zo gepolijst is als in de Instagram-applicatie. Of deze veranderingen ervoor gaan zorgen dat meer mensen gebruik gaan maken van Facebook Stories, valt nog te bezien. De Stories-functie binnen Instagram is een stuk populairder op dit moment.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.