Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook wil boetes uitdelen aan appmakers die data misbruiken

Geschreven door
Geplaatst op11 april 2018, 9:26 CategorieApplicaties

Facebook heeft aangekondigd dat het een speciaal programma heeft opgezet waarmee het appmakers wil beboeten, wanneer aan het licht komt dat ze data doorsturen naar malafide partijen die vervolgens de beschikbare data op allerlei manieren misbruiken.

Facebook wil datamisbruikers gaan beboeten

Facebook heeft een speciaal programma aangekondigd, het Data Abuse Bounty Program. Met dit programma wil het sociale netwerk appmakers beboeten die data van gebruikers op het netwerk doorsturen naar malafide partijen, die er vervolgens misbruik van maken op allerlei manieren. In het programma voor het melden van bugs wordt er soms wel tot 40.000 dollar uitgereikt aan mensen die iets waardevols melden en het bedrijf verwacht soortgelijke bedragen uit te keren aan mensen die malafide praktijken melden.

De bedoeling is dat gebruikers het misbruik melden bij Facebook. Vervolgens doet het bedrijf er zelf onderzoek naar en wordt er bepaald of het inderdaad zo is of er sprake is van misbruik van data. Het kan bijvoorbeeld ook om het politiek beïnvloeden van mensen gaan. Hoe zwaarder het geval is, hoe meer geld de rapporteur krijgt. Apps die worden gepakt kunnen van het netwerk worden gegooid, kunnen onderzocht gaan worden of zelfs voor de rechter gesleept worden. Daarnaast worden ook alle getroffen mensen op de hoogte gesteld.

Deze maatregel wordt genomen door Facebook omdat het sociale netwerk op de vingers is getikt vanwege de manier waarop het, te gemakkelijk, met gebruikersdata omgaat. Gisteren en vandaag moet Mark Zuckerberg, oprichter van het netwerk, verantwoording afleggen bij de Amerikaanse Senaat, voor onder meer het privacyschandaal rondom Cambridge Analytica. Daar moet de oprichter ook laten zien wat het gaat doen in de toekomst om dergelijke lekken te voorkomen, zodat de veiligheid van gebruikers gewaarborgd kan worden.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.