Firefox-update voor iOS introduceert vier nieuwe functies

13 april 2018 1 Minuut 0 Reacties
Firefox

Firefox voor iOS heeft een update gekregen en introduceert vier nieuwe functies. De gratis browser van Mozilla houdt nu tracking tegen, waardoor je geen advertenties meer krijgt aan de hand van je internetgeschiedenis. Zo kun je weer een stukje anoniemer internetten.

Mozilla heeft de browser Firefox van een update voorzien voor iOS. De nieuwe update is te downloaden voor de iPhone en de iPad en introduceert vier nieuwe functies.

De belangrijkste nieuwe functie is dat Firefox nu standaard website tracking tegen zal houden. Normaal gesproken gaat dit aan de hand van cookies, waardoor adverteerders weten waar je naar gezocht hebt en jou hierbij persoonlijke advertenties kunnen voorschotelen. De nieuwe functie zal dit echter tegenhouden. Hierdoor ben je dus een stukje anoniemer op het internet. Je krijgt nu geen advertenties meer te zien aan de hand van je internetgeschiedenis, maar krijgt nu gewoon willekeurige advertenties voorgeschoteld. Deze functie was overigens ook al in de vorige versie te vinden, maar staat nu standaard aan in de nieuwe update. Indien gewenst kun je dit wel uitschakelen.

Ook nieuwe functies voor de iPad-versie

Daarnaast zijn er drie nieuwe functies voor Firefox voor de iPad. Tabbladen kunnen nu zelf opnieuw geordend worden door deze ingedrukt te houden en te slepen. Linkjes kunnen nu ook versleept worden vanuit de browser naar een andere app en als laatste zijn er meer snelkoppelingen beschikbaar voor diegene die een extern toetsenbord op de iPad hebben aangesloten.

Firefox voor iOS is gratis te downloaden in de App Store of gebruik de link hieronder. De volledige lijst met veranderingen is te vinden op de website van Mozilla.

Firefox

Reacties (0)