Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Galaxy S8, S8 Plus en Note 8 krijgen gifjes op always-on scherm

Geschreven door
Geplaatst op2 april 2018, 12:17 CategorieAndroid

Samsung voegt binnenkort een nieuwe mogelijkheid aan het always-on scherm toe voor de Galaxy S8, S8 Plus en Galaxy Note 8. Er komen gifjes bij, zoals op het plaatje hierboven van Sammobile is te zien. Dat zijn eenvoudige bewegende plaatjes, ter aanvulling van de summiere zwart-wit mededelingen en de tijd die het scherm nu laat zien als het toestel in de slaapstand staat.

Actie

Behalve de klok is er dus straks ook wat actie te zien op het scherm, als het toestel niet wordt gebruikt. Samsung heeft sinds de introductie van de always-on feature met de Galaxy S7 steeds af en toe wat kleine mogelijkheden toegevoegd, met de gif-support als laatste. De gifjes kunnen worden gekozen door de eigenaar van de telefoon. Samsung heeft er zelf een hoop, maar je kunt ze ook zelf uploaden via de galerij van de telefoon.

Batterij

Samsung stelt hier wel eisen aan, want de nieuwe feature mag niet de batterij versneld leegtrekken. De gif mag niet te groot of te lang zijn. In de galerij van de telefoon kunnen ze zelf worden verkleind. Ook is de gif niet altijd in beweging. Die draait zichzelf eenmaal af als het toestel wordt uitgezet. Door twee tikjes op het scherm kan het gifje ook worden afgedraaid.

De nieuwe feature werkt alleen op toestellen die op Android 8.0 Oreo lopen. Gif-support moet worden aangezet en de laatste update voor het always-on scherm moet zijn geïnstalleerd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.