Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Geluidsweergave wordt belangrijk voor de LG G7 ThinQ

Geschreven door
Geplaatst op30 april 2018, 9:49 CategorieAndroid

LG heeft nu zelf al informatie naar buiten gebracht over de LG G7, terwijl het bedrijf het toestel officieel nog moet aankondigen. Geluidsweergave wordt erg belangrijk voor de G7; LG heeft nu al enkele functies met betrekking tot die weergave gepresenteerd.

LG G7 zet in op beeld én geluid

In het verleden zagen we dat LG geluid hoog heeft zitten. Daarom voorzien de fabrikant zijn smartphones van een dac: een converter die digitaal geluid naar analoog geluid omzet. Met de LG G7 bewandelt de fabrikant hetzelfde pad, aangezien ook nu geluid wederom belangrijk is. Zo heeft LG de Boombox Speaker-functie aangekondigd. Daarmee kan de volume met 6dB worden verhoogd. Ook kan het geluid van de bas verdubbeld worden in omvang. De speaker van de smartphone zit dit keer in het toestel, in plaats van aan de onderkant.

En doordat de speaker in de smartphone zit, kan de ruimte die over is in het apparaat gebruikt worden als resonantiekamer. Zo zouden gebruikers toch muziek in goede kwaliteit moeten kunnen horen, zonder dat er meteen een externe speaker aangesloten hoef te worden. Wanneer de smartphone dan op een doos wordt gelegd, dan komt de Boombox Speaker pas echt tot z’n recht, aldus de fabrikant. Daarnaast is er ondersteuning voor DTS:X 3D Surround Sound. Dé reden om de LG G7 te voorzien van een koptelefoonaansluiting.

Verder is bekendgemaakt dat de LG G7 eveneens wordt voorzien van een hifi quad-dac. Met zo’n dac kan er een veel betere geluidsweergave worden gerealiseerd, waar muziekliefhebbers met het betere oor veel profijt van gaan hebben. Ook zal de G7 het bestandsformaat mqa gaan ondersteunen. Het wachten is nu op de volledige aankondiging van LG, zodat we alles over het toestel weten. Er is al heel veel informatie gelekt over de LG G6-opvolger. Wil je alles over de smartphone lezen, check dan ons uitgebreide nieuwsarchief.

  • Delen:
LG G7 ThinQ
LG G7 ThinQ
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.