Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Assistant nu beschikbaar op de Google Pixel C-tablet

Geschreven door
Geplaatst op11 april 2018, 9:15 CategorieAndroid

Google heeft officieel stemassistent Google Assistant uitgerold naar de Google Pixel C. Toen de Assistent werd uitgerold naar tablets en andere Android-apparaten, bleef de Pixel C achter. Dat heeft Google nu rechtgezet. Met de Assistent op de tablet kun je bijna alles doen als op andere apparaten.

Google Assistant op Google Pixel C

Toen Google de Google Assistant uitbracht op de Google Pixel-apparaten, werd één apparaat overgeslagen: de Google Pixel C. Daarna kwam de persoonlijke assistent ook naar andere Android-smartphones en -tablets, maar tot nu was die nog niet beschikbaar op de werktablet van de zoekmachinegigant. Waarom is helaas onduidelijk, maar gelukkig hoeven we er niet meer op te wachten. De Assistant is namelijk uitgerold naar de Pixel C, waardoor je nu dus ook de stemassistent kunt gebruiken op je Android-werktablet.

De Assistent werkt nagenoeg hetzelfde als op een smartphone. De software verschijnt onderaan het beeldscherm wanneer die geactiveerd wordt en laat je commando’s geven op basis van spraak of tekst. Helaas heb je echter geen toegang tot het onlangs gelanceerde Google Lens. Dat is nou ook weer niet zo heel vreemd, omdat slechts een handjevol Android-apparaten toegang hebben tot die functie. Daarentegen ondersteunt de Google Assistant wel de landschapsmodus op de Google Pixel C, dus dat is dan weer mooi meegenomen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.