Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Chrome op iOS laat je nu ook je wachtwoorden exporteren

Geschreven door
Geplaatst op18 april 2018, 10:22 CategorieApplicaties

Nadat Google het eerder al mogelijk maakte je wachtwoorden te exporteren vanuit Google Chrome op pc of Android, is het nu ook voor iOS-gebruikers mogelijk dat te doen. En dat is belangrijk voor wanneer je wil overstappen naar een echte of betere wachtwoordenmanager.

Wachtwoorden exporteren met Google Chrome op iOS

Vorige maand rolde Google de mogelijkheid uit wachtwoorden te exporteren vanuit Google Chrome op pc of Android en nu is dezelfde functie aangekomen bij iOS-gebruikers. Om toegang tot krijgen tot de optie hoef je alleen maar versie 66 van de app te downloaden. Je vindt de mogelijkheid onder instellingen, wanneer je rechts op de drie puntjes hebt gedrukt. De optie staat vervolgens onder het kopje voor de instellingen van je wachtwoorden. Hier tref je een complete lijst met al je opgeslagen wachtwoorden aan.

Helemaal onderaan zie je een nieuwe knop en daarmee kun je de wachtwoorden dus exporteren. Voordat je dit echter kunt doen, moet je nog wel bewijzen dat je bent wie zegt dat je bent, door middel van een gezichtsscan of vingerafdrukscan. Het .csv-bestand dat vervolgens tevoorschijn komt, is te delen via Berichten, Mail en andere apps. Mocht je dit van plan zijn, zorg er dan voor dat niemand bij dat bestand kan komen — want iedereen kan dat dus importeren. Berg dat bestand dus goed op of verwijder het direct na gebruik.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.