Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google haalt apps voor neppe id-kaarten uit Google Play

Geschreven door
Geplaatst op10 april 2018, 9:12 CategorieApplicaties

Google heeft laten weten dat het bedrijf alle applicaties uit Google Play gaat halen die mensen aan neppe id-kaarten helpen. Het maakt niet uit of de ontwikkelaar de app als grapje heeft bedoeld of niet; zo’n app heeft voortaan geen plek meer in de downloadwinkel.

Apps voor neppe id-kaarten uit Google Play

Google Play was ooit een Wilde Westen voor appdistributie. Er waren ooit zelfs apps waarmee je je telefoon kon rooten. Maar de teugels worden steeds strakker aangetrokken, aangezien veel soorten applicaties verdwijnen uit de downloadwinkel. Apps waarmee je neppe id-kaarten maakt hoef je namelijk ook niet meer te verwachten in de digitale winkel voor Android en Chrome OS. De zoekmachinegigant heeft de voorwaarden namelijk aangepast met een aantal regels tekst waar dat uit blijkt. Het maakt ook niet uit of ze voor de grap bedoeld zijn.

We don’t allow apps that help users to mislead others, including, but not limited to, apps that generate or facilitate the generation of ID cards, social security numbers, passports, diplomas, credit cards and driver’s licenses.

Any claim that an app is a “prank”, “for entertainment purposes” (or other synonym) does not exempt an app from application of our policies.

Hier in Nederland hebben we er misschien niet heel veel last van gehad, maar in het buitenland was het wel een groter probleem. Veel apps zijn of waren van erbarmelijke kwaliteit, maar dat betekent niet dat ze voor verschillende doeleinden werden gebruikt. Heel vaak stond er ook in de omschrijving van de app dat het om een grap gaat of dat je deze app niet serieus mag nemen, maar daar trapt Google nu niet meer in. Apps voor neppe id-kaarten verdwijnen dus uit Google Play en dat is goed nieuws — want dat soort apps kunnen ook malafide zijn.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.